| sadowod.com | vivaspb.com |

Ναυαρχίδα του Πολεμικού Ναυτικού των ΗΠΑ εισήλθε στη Μαύρη Θάλασσα για ασκήσεις με την Ουκρανία

Γράφτηκε από τον/την Admin2 . ΟΥΚΡΑΝΙΑ-ΗΠΑ

Η ναυαρχίδα του Πολεμικού Ναυτικού των ΗΠΑ, USS Mount Whitney, πλέει στη Μαύρη Θάλασσα για να συμμετάσχει σε ασκήσεις Sea Breese με την Ουκρανία. Αυτό αναφέρεται από την διοίκηση του αμερικανικού ναυτικού (US Navy) στην Ευρώπη, μέσω του επίσημου λογαριασμού στο Twitter της.
«Προσβλέπουμε να συνεργαστούμε με τους συμμάχους μας και τους εταίρους του ΝΑΤΟ εκτός του μπλοκ, για την προώθηση της ειρήνης και της οικονομικής σταθερότητας. Η παρουσία του Mount Whitney θα τους διαβεβαιώσει για τη δέσμευσή μας να διασφαλίσουμε την ασφάλεια στη θάλασσα», αναφέρεται στη δήλωση.
 
Οι Ουκρανο-αμερικανικές ασκήσεις Sea Breese - 2018 ξεκινούν την επόμενη εβδομάδα. Από το 2014, ασκήσεις σαν και αυτές, διεξάγονται κάθε χρόνο στην Ουκρανία.
 
Το πλοίο Mount Whitney είχε τεθεί σε λειτουργία το 1971. Το 2008, κατά τη διάρκεια της σύγκρουσης στη Νότια Οσετία και την Αμπχαζία, ήταν μεταξύ των πρώτων πλοίων του ΝΑΤΟ που παρέδωσε φορτίο στο γεωργιανό λιμάνι της Πότι.
 
Το μήκος του Mount Whitney είναι 189 μέτρα, εκτοπισμός - 18.400 τόνοι, ταχύτητα 23 κόμβων. Το πλοίο είναι εξοπλισμένο με πυροβόλα όπλα για αυτοάμυνα. Επίσης στο σκάφος υπάρχει ένα ελικόπτερο.
Μετάφραση: Ιωάννα Τελιανίδη

Πηγή: mind.ua