| sadowod.com | vivaspb.com |

Επιχείρηση στις ΗΠΑ για την εξάρθρωση botnet που συνδέονται με επιθέσεις κατά της Ουκρανίας

Γράφτηκε από τον/την Admin1 . ΟΥΚΡΑΝΙΑ-ΗΠΑ

Hackers

Hackers

Η Αμερικανική κυβέρνηση δήλωσε αργά την Τετάρτη ότι θα επιδιώξει να "απελευθερώσει" εκατοντάδες χιλιάδες μολυσμένους δρομολογητές και συσκευές αποθήκευσης από τον έλεγχο των χάκερ που σύμφωνα με ερευνητές ασφαλείας θα χρησιμοποιούνταν σαν "botnet" για να επιτεθούν στην Ουκρανία.

Ένας ομοσπονδιακός δικαστής στην Πενσυλβάνια έδωσε την άδεια στο FBI να κατάσχει ένα domain name που οι αρχές υποπτεύονται πως η ρωσική ομάδα hacking γνωστή ως Sofacy χρησιμοποιεί για να ελέγχει τις μολυσμένες συσκευές.

“This operation is the first step in the disruption of a botnet that provides the Sofacy actors with an array of capabilities that could be used for a variety of malicious purposes, including intelligence gathering, theft of valuable information, destructive or disruptive attacks, and the misattribution of such activities,” Assistant Attorney General for National Security John Demers said in a statement.

Η επιχείρηση των αρχών των ΗΠΑ, έγινε γνωστό μετά την ανακοίνωση της Cisco για στοχευμένη επίθεση σε μηχανήματα (routers,NAS) των Linksys, MikroTik, Netgear Inc, TP-Link και QNAP. Ο μεγαλύτερος αριθμός μολυσμένων με το VPNFilter malware εντοπίζεται στην Ουκρανία.