| sadowod.com | vivaspb.com |

Οι ΗΠΑ παρέδωσαν δωρεάν συσκευές νυχτερινής όρασης στις Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας, αξίας 5,8 εκατομμυρίων δολαρίων

Γράφτηκε από τον/την Admin2 . ΟΥΚΡΑΝΙΑ-ΗΠΑ

Η αμερικανική κυβέρνηση απέστειλε 2.500 συσκευές νυχτερινής όρασης στις ένοπλες δυνάμεις της Ουκρανίας, συνολικής αξίας 5.8 εκατομμυρίων δολαρίων.

Ειδικότερα, όπως αναφέρθηκε από το τμήμα δημοσίων σχέσεων των Ενόπλων Δυνάμεων (ZSU), όλος ο εξοπλισμός παραχωρήθηκε στην ουκρανική πλευρά εντελώς δωρεάν, στο πλαίσιο του προγράμματος στήριξης της ασφάλειας στην Ουκρανία.

«Αυτός ο εξοπλισμός παρέχεται δωρεάν στην ουκρανική πλευρά, σύμφωνα με το πρόγραμμα για την προώθηση της ασφάλειας στην Ουκρανία, η οποία υλοποιείται με την υποστήριξη της κυβέρνησης των ΗΠΑ. Οι συσκευές νυχτερινής όρασης παραδόθηκαν στον εξοπλισμό των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας, οι οποίες στο μέλλον θα πραγματοποιήσουν την κατανομή τους στις μάχιμες μονάδες», αναφέρει η δήλωση των ZSU.

Την τελετή παρακολούθησαν ο επικεφαλής του Γενικού Επιτελείου των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας Βίκτορ Μουζένκο και η Πρεσβευτής των ΗΠΑ στην Ουκρανία Μαρία Γιοβάνοβιτς. Υπενθυμίζουμε, για την επισκευή και την κατασκευή των στρατιωτικών εγκαταστάσεων των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας, το Υπουργείο Άμυνας θα διαθέσει περισσότερα από 4 δισεκατομμύρια εθνικού νομίσματος, εντός του 2018.

Από το 2014 έως σήμερα, στο Ντονμπάς συνεχίζονται ένοπλες συγκρούσεις. Η Ουκρανία και η Δύση κατηγορούν τη Ρωσία για ένοπλη υποστήριξη των αυτονομιστών. Το Κρεμλίνο απορρίπτει αυτές τις κατηγορίες και ισχυρίζεται ότι μόνο Ρώσοι «εθελοντές» μπορούν να βρίσκονται στο Ντονμπάς. Σύμφωνα με τον ΟΗΕ, περίπου 10.300 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους κατά τη διάρκεια των συγκρούσεων.

Μετάφραση: Ιωάννα Τελιανίδη

Πηγή: radiosvoboda.org