| sadowod.com | vivaspb.com |

Ο Jean Reno πρωταγωνιστής σε ουκρανική ταινία

Γράφτηκε από τον/την Admin1 . ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

JeanReno1

JeanReno1

Πριν από λίγες ημέρες στο Παρίσι, ολοκληρώθηκαν τα γυρίσματα της περιπέτειας φαντασίας «Pauline», της πρώτης συμμετοχής του ουκρανικού κινηματογράφου σε συμπαραγωγή.

Από την πλευρά της Γαλλίας, στην ομάδα των ηθοποιών της ταινίας εντάχθηκε ο σπουδαίος Jean Reno. Η ταινία «Pauline» αποτελεί συμπαραγωγή της Ουκρανίας, του Βέλγιου και της Γαλλίας. Πρωταγωνιστεί σε αυτήν μια σειρά από διάσημους ευωρπαίους ηθοποιούς, μεταξύ των οποίων η Γαλλίδα Virginie Ledoyen («Η Παραλία», «Οι 8 Γυναίκες») καθώς και το top model Audrey Marne, «το πρόσωπο» των εξώφυλλων των ιταλικού, γαλλικού, γερμανικού και ιαπωνικού Vogue.

Η ταινία «Pauline» αφηγείται την ιστορία ενός 11χρονου κοριτσιού που δεν γνωρίζει τίποτα για το παρελθόν του. Ζει σε ένα σπίτι με μια κακιά θεία και έναν ξάδελφο. Εκείνοι καταστρώνουν ένα μυστικό σχέδιο για να απαλλαγούν από την κοπέλα την ημέρα των γενεθλίων της, ώστε να κάνουν δική τους μια μυστηριώδη κληρονομιά, ένα κινηματογραφικό στούντιο. Η Pauline κατορθώνει να δραπετεύσει και ακολουθεί ένα μαγικό ταξίδι στην αναζήτηση της αλήθειας για την οικογένειά της.

Τον κύριο ρόλο στην ταινία διαδραματίζει η νεαρή ουκρανή ηθοποιός Pauline Pechenenko, την οποία ο σκηνοθέτης Olias Barco συνάντησε τυχαία πριν από λίγα χρόνια κατά τη διάρκεια περιοδείας του στο στούντιο Film.ua του Κιέβου. «Είναι η δική μου Natalie Portman», δεν τσιγκουνεύεται στα κομπλιμέντα για την Pauline ο Olias Barco.


JeanReno2

«Βρέθηκα στην ευχάριστη θέση να γίνω μέρος της «ουκρανικής περιπέτειας», η οποία είναι μια ταινία φαντασίωσης, χάρη στους φίλους μου, τον σκηνοθέτη Olias Barco και του καμεραμάν  Thierry Arbogast», λέει ο Jean Reno και συνεχίζει: «Ήμουν ευτυχής να συνεργαστώ με τη νεαρή ουκρανή ηθοποιό Pauline Pechenenko, η οποία είναι ντροπαλή και εύθραυστη». Τον Jean Reno και τον καμεραμάν της ταινίας «Paulina» Thierry Arbogast, νικητή τριών βραβείων «Cesar», ο οποίος έχει συμμετάσχει σε μία από τις πιο σημαντικές ταινίες της δεκαετίας του ‘90 (Το Πέμπτο Στοιχείο), συνδέει στην πραγματικότητα μια στενή φιλία. «Με τον Jean Reno γύρισα τρία θαυμάσιες ταινίες, μεταξύ των οποίων και το «Leon», λέει ο Thierry Arbogast.

Η «Pauline» θα κυκλοφορήσει το 2018.


Μετάφραση: Ιωάννα Τελιανίδη

Πηγή: 1