| sadowod.com | vivaspb.com |

Πώς το Κίεβο ετοιμάζεται για την Eurovision-2017

Γράφτηκε από τον/την Admin1 . ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Kyiv Eurovision prep

Οι επικεφαλείς της τουριστικής βιομηχανίας του Κίεβου και της Ουκρανίας μίλησαν για τη σειρά μέτρων που σκοπεύουν να εφαρμόσουν πριν από την Eurovision -2017.

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι ο διοργανωτής του διαγωνισμού είναι η Εθνική Τηλεοπτική Εταιρεία της Ουκρανίας. Αλλά η πόλη του Κιέβου είναι ο οικοδεσπότης. Το Υπουργικό Συμβούλιο ενέκρινε την απόφαση, σύμφωνα με την οποία για την Eurovision 2017 θα διατεθούν τουλάχιστον 15 εκ. ευρώ.

Ο αριθμός των χωρών που θα συμμετάσχουν στο φετινό διεθνή διαγωνισμό είναι ρεκόρ – 43. Οι ημιτελικοί της Eurovision θα πραγματοποιηθούν στις 9 και 11 Μαΐου, και ο τελικός στις 13 Μαΐου στο Διεθνές Εκθεσιακό Κέντρο, στην Αριστερή όχθη του Κιέβου.

Για μεγαλύτερη τουριστική ελκυστικότητα της πρωτεύουσας, οι αρχές του Κιέβου σχεδιάζουν να κατασκευάσουν μια πεζογέφυρα, η οποία θα συνδέει την Αψίδα της Φιλίας των Λαών με το λόφο του Βλαντιμίρ. «Επίσης επικοινωνούμε με επενδυτές για να αρχίσουμε την κατασκευή του τελεφερίκ - από τη δεξιά προς την αριστερά όχθη, στο νησί Trukhaniv - το οποίο στο μέλλον θα εξυπηρετήσει το Hydropark», - δήλωσε ο Δήμαρχος του Κιέβου, Vitaly Klitschko.

Το Τμήμα Τουρισμού της Νομαρχίας του Κιέβου κάνει το καλύτερό του ώστε η Eurovision να πραγματοποιηθεί στο υψηλότερο επίπεδο. Πρώτα απ 'όλα ασχολούνται με τη βελτίωση των κέντρων τουριστικής πληροφόρησης (ΚΤΠ), αυξάνοντας τον αριθμό τους και με όλα όσα σχετίζονται με τη μεταφορά, τη διαμονή και την ασφάλεια των τουριστών.

Στο Κίεβο ήδη υπάρχουν 18 ΚΤΠ. Σύντομα θα ανοίξουν και νέα κέντρα στο σιδηροδρομικό σταθμό, στην Πλατεία Ανεξαρτησίας (Μαιντάν) και στην Kontraktova Ploshcha. Ένα μεγάλο πληροφοριακό κέντρο θέλουν να δημιουργήσουν και στην Poshtova Ploshcha , την οποία σχεδιάζουν να μετατρέψουν σε πεζοδρομημένη περιοχή .

Ένα νέο κέντρο τουριστικής πληροφόρησης θα δημιουργηθεί και στο διεθνές αεροδρόμιο «Κίεβο». Έτσι, όλοι οι επιβάτες (από την Ελλάδα μέσω της αεροπορικής εταιρείας DART Airlines) θα έχουν δυνατότητα να πληροφορηθούν δωρεάν όλα όσα χρειάζονται: από την υγειονομική περίθαλψη και την ασφάλιση έως τα πιο ενδιαφέροντα τουριστικά αξιοθέατα της πόλης. Επιπλέον, το KTΠ παρέχει ανταλλαγή συναλλάγματος, πώληση εισιτήριων για διάφορες εκδηλώσεις στη πόλη, πληροφορίες για την ενοικίαση αυτοκινήτων, για προσφορές τουριστικών γραφείων, πληροφορίες σχετικά με άλλες περιοχές της χώρας.
Στο αεροδρόμιο «Κίεβο» επίσης σχεδιάζουν να τοποθετήσουν το έμβλημα της πόλης, δίπλα με το οποίο οι επισκέπτες θα μπορούν να κάνουν ευχαρίστως αναμνηστικές φωτογραφίες.

Kyiv Eurovision prep1

Φέτος έχουν σκοπό να τοποθετούν περισσότερα από εκατό σταντ πληροφοριών στα εμπορικά κέντρα και τα ξενοδοχεία 3, 4 και 5 αστέρων. Επίσης, έχει προγραμματιστεί η εγκατάσταση 50 καινούργιων πυλώνων πληροφοριών και χαρτογράφησης και η αναβάθμιση των 17 υφισταμένων. Στον πυλώνα μπορεί κάποιος να χρησιμοποιήσει τον χάρτη της πόλης ή να κατεβαστεί μια εφαρμογή για κινητό που θα τον καθοδηγήσει περαιτέρω στα διάφορα αξιοθέατα της πόλης.

Στην πρωτεύουσα θα εγκατασταθούν καινούργια σήματα και θα αντικατασταθούν τα παλιά για να ακολουθούν ένα στυλ. Υπόσχονται και να δημιουργήσουν θέσεις ελεύθερης στάθμευσης για τα τουριστικά πούλμαν.

Στην διάθεση των τουριστών θα λειτουργεί εικοσιτετράωρη τηλεφωνική γραμμή στον αριθμό 660.

Επί του παρόντος, συζητούν το πακέτο υπηρεσιών για 3000 τουριστικές προσωπικές κάρτες του Κιέβου. Υποτίθεται ότι η κάρτα θα παρέχει εκπτώσεις για επίσκεψη μουσείων, αξιοθέατων και ελεύθερη είσοδο στα μέσα μαζικής μεταφοράς.

Πριν από την έναρξη της Eurovision - 2017, θα κυκλοφορήσει μια βελτιωμένη έκδοση της εφαρμογής για κινητό για το Κίεβο, που θα είναι διαθέσιμη και για Android. Συμπληρώνεται με περιεχόμενο η τουριστική ιστοσελίδα Visitkyiv.travel, στην οποία θα είναι διαθέσιμες πληροφορίες για την πόλη του Κιέβου, οι ίδιες πληροφορίες που μπορούν να αποκτηθούν σε ΚΤΠ.

Θα δημιουργηθεί ηχογραφημένη ξενάγηση υψηλής ποιότητας σε διαφορετικές γλώσσες. Και θα ξεκινήσει η αδειοδότηση και πιστοποίηση των Ουκρανών ξεναγών.


Άννα Μανιάτη