| sadowod.com | vivaspb.com |

Ο Ζελένσκι απλοποίησε τη χορήγηση της ιθαγένειας στους Ρώσους αντιπολιτευόμενους

Γράφτηκε από τον/την Admin1 . ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ze gromadianstvo

Ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι υπέγραψε διάταγμα απλούστευσης της διαδικασίας χορήγησης ουκρανικής ιθαγένειας σε ορισμένες κατηγορίες αλλοδαπών, συμπεριλαμβανομένων των μελών της ρωσικής αντιπολίτευσης.

Πρόκειται για μια αντίδραση στο διάταγμα του Ρώσου Προέδρου Βλαντιμίρ Πούτιν, το οποίο απλοποίησε την έκδοση ρωσικών διαβατηρίων για όλους τους κατοίκους των ουκρανικών περιοχών του Ντόνετσκ και του Λούγκανσκ.

Το διάταγμα του Ζελένσκι αλλάζει τη διαδικασία για την απόκτηση ουκρανικής ιθαγένειας και ορίζει έναν κατάλογο όσων υπόκεινται στην απλοποιημένη διαδικασία.
Συγκεκριμένα, πρόκειται για αλλοδαπούς που υπεράσπισαν την ασφάλεια της Ουκρανίας και πολίτες της Ρωσίας που έχουν διωχθεί για πολιτικούς λόγους.

Με το ίδιο διάταγμα, ο Πρόεδρος της Ουκρανίας ανέθεσε στην κυβέρνηση να καταρτίσει και να υποβάλει στο κοινοβούλιο νομοσχέδιο για την απλούστευση της διαδικασίας για την απόκτηση ουκρανικής ιθαγένειας, καθώς και ένα νομοσχέδιο για τη διαδικασία χορήγησης ασύλου στην Ουκρανία.

Η SBU(ουκρανική υπηρεσία ασφαλείας) πρέπει να επαληθεύει τη συμμόρφωση με τη νομοθεσία περί ιθαγένειας από την υπηρεσία μετανάστευσης, το ΥΠΕξ, τις διπλωματικές αποστολές και τις προξενικές αρχές.


Πηγή: 1