| sadowod.com | vivaspb.com |

Γκρόϊσμαν: «Η Κριμαία είναι ουκρανική, και θα την πάρουμε πίσω»

Γράφτηκε από τον/την Admin2 . ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ο πρωθυπουργός Βολοντίμιρ Γκρόϊσμαν είναι πεπεισμένος ότι η Ουκρανία θα ανακτήσει την εδαφική της ακεραιότητα και θα πάρει πίσω τα κατεχόμενα εδάφη, μεταξύ άλλων χάρη στην οικονομική ανάπτυξη και το υψηλότερο βιοτικό επίπεδο.

Το Ντονμπάς θα είναι και πάλι ουκρανικό. Το μόνο ερώτημα είναι «πότε»; Ασφαλώς και θέλουμε να συμβεί αυτό το συντομότερο δυνατόν. Και αυτό θα συμβεί! Η Κριμαία είναι ουκρανική, θα την πάρουμε πίσω. Είναι μόνο θέμα χρόνου. Η Σοβιετική Ένωση ήταν επίσης πολύ ισχυρή, αλλά όλες οι αυτοκρατορίες πέφτουν αργά ή γρήγορα.

«Στόχος μας είναι να δημιουργήσουμε μια ισχυρή οικονομία και ένα υψηλό βιοτικό επίπεδο, ώστε τελικά τα κατεχόμενα εδάφη να επιστραφούν σε εμάς, επειδή οι άνθρωποι θα θέλουν να ζήσουν στην Ουκρανία», ανέφερε το γραφείο Τύπου του Γκρόϊσμαν.

Σύμφωνα με τον επικεφαλής του υπουργικού συμβουλίου της χώρας, σήμερα η Ουκρανία αναζωογονείται υπό συνθήκες συνεχούς ρωσικής επιθετικότητας και μετά από τις οδυνηρές οικονομικές απώλειες που προκαλούνται από τις ενεργές εχθροπραξίες, της περίοδου 2014-2015.

«Έχουμε κάνει βαθύτερες μεταρρυθμίσεις από εκείνες που έγιναν τα τελευταία 25 χρόνια», διαβεβαίωσε ο Γκρόϊσμαν.

Στα τέλη του περασμένου Ιανουαρίου, ο Γκρόϊσμαν, κατά τη διάρκεια συνάντησης με τον Νορβηγό πρωθυπουργό Ernie Solberg, δήλωσε ότι η αύξηση του αριθμού των ρωσικών στρατευμάτων στην Κριμαία «υπονομεύει την ισορροπία ισχύος στην περιοχή και δημιουργεί άμεση στρατιωτική απειλή για τη νότια πλευρά του ΝΑΤΟ».

Οι διεθνείς οργανισμοί αναγνώρισαν την παράνομη κατοχή και προσάρτηση της Κριμαίας και καταδίκασαν τις ενέργειες της Ρωσίας. Οι δυτικές χώρες εισήγαγαν μια σειρά οικονομικών κυρώσεων. Η Ρωσία αρνείται την κατοχή της χερσονήσου και την αποκαλεί «αποκατάσταση της ιστορικής δικαιοσύνης».

Το κοινοβούλιο της Ουκρανίας ανακοίνωσε επίσημα την ημερομηνία έναρξης της προσωρινής κατοχής της Κριμαίας και της Σεβαστούπολης από τη Ρωσία, στις 20 Φεβρουαρίου 2014.

Μετάφραση: Ιωάννα Τελιανίδη

Πηγή: ru.krymr.com