| sadowod.com | vivaspb.com |

Ο Ποροσένκο διέταξε τις δυνάμεις του ΕΗΔ να απαντήσουν στα πυρά των τρομοκρατών με όλα τα διαθέσιμα όπλα

Γράφτηκε από τον/την Admin2 . ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ο Πρόεδρος της Ουκρανίας, Πέτρο Ποροσένκο, διέταξε τους επικεφαλής της Επιχείρησης των Ηνωμένων Δυνάμεων (ΕΗΔ)στο Ντονμπάς, να χρησιμοποιήσουν όλες τις δυνάμεις και τα μέσα που διαθέτουν ως ανταποδοτικά πυρά, προκειμένου να σωθούν οι ζωές των Ουκρανών στρατιωτών.


Ο Ποροσένκο προέβη στην παραπάνω εντολή, κατά τη διάρκεια συνάντησης με τους διοικητές των ταξιαρχιών των Ενόπλων Δυνάμεων, της Εθνικής Φρουράς και της Κρατικής Υπηρεσίας Συνόρων, στο πλαίσιο επίσκεψης εργασίας στην περιοχή Χμελνίτσκι.

«Πρέπει να είμαστε προετοιμασμένοι για οποιαδήποτε σενάρια - τόσο για την άμυνα όσο και για μια αποτελεσματική αντεπίθεση. Δεν πρέπει να υποκύψουμε σε προκλήσεις στον τομέα της κοινής επιχειρησιακής δύναμης, ωστόσο, εξουσιοδοτώ και διατάζω όλες τις δυνάμεις και τα μέσα που σας διατίθενται, να δράσουν για να σωθούν οι ζωές των ανθρώπων μας», ανέφερε ο πρόεδρος της χώρας.

Τόνισε ότι το αίτημά του είναι να μην παραδοθεί ούτε ένα κομμάτι της ουκρανικής γης, ενώ την ίδια στιγμή η διαταγή του είναι «εμείς πρέπει να προστατέψουμε των κάθε Ουκρανό στρατιώτη».

Μετάφραση: Ιωάννα Τελιανίδη

Πηγή: atr.ua