| sadowod.com | vivaspb.com |

Η διαδήλωση έξω από το Κοινοβούλιο της Ουκρανίας συνεχίζεται

Γράφτηκε από τον/την Admin1 . ΠΟΛΙΤΙΚΗ

MityngStay

MityngStay

Κατά τη διάρκεια της πρώτης εβδομάδας της διαδήλωσης έξω από τη Βερχόβνα Ράντα, οι υποστηρικτές της εφαρμογής μιας ευρείας πολιτικής μεταρρύθμισης δεν

πέτυχαν σημαντικά αποτελέσματα. Αλλά είναι επίκαιρο να θεωρήσουμε αυτή τη δράση ως Maidan 3.0, όπως προσπαθούν να το απεικονίσουν μερικά ΜΜΕ.

Υπενθυμίζουμε ότι η δράση υπέρ μιας ευρείας πολιτικής μεταρρύθμισης ξεκίνησε στις 17 Οκτωβρίου. Πολιτικοί και ακτιβιστές ζητούν από τη Ράντα να εγκρίνει τη δημιουργία δικαστηρίου κατά της διαφθοράς και να καταργήσει τη βουλευτική ασυλία. Στις 19 Οκτωβρίου το Κοινοβούλιο περιέλαβε στην ημερήσια διάταξη δύο νομοσχέδια για την κατάργηση της βουλευτικής ασυλίας και τα διαβίβασε στο Συνταγματικό Δικαστήριο. Ταυτόχρονα, το Κοινοβούλιο καταψήφισε όλους τους νόμους σχετικά με τις εκλογές μόνο από τις λίστες των κομμάτων.

Μερικοί από τους διαδηλωτές έφυγαν από τις σκηνές και δήλωσαν ότι θα συνεχίσουν να αναζητούν πολιτική μεταρρύθμιση με άλλα μέσα. Επίσημα, η δράση συνεχίζεται μόνο από τους υποστηρικτές του «Κινήματος νέων δυνάμεων» του Μιχαήλ Σαακασβίλι και μερικών βουλευτών (Yegor Sobolev και Semen Semenchenko). Δεν πρόκειται να αποσυρθούν μέχρι να ικανοποιηθούν όλες οι απαιτήσεις τους. Εν τω μεταξύ, οι βουλευτές της Ράντα θα συναντηθούν για τακτική σύσκεψη στις 7 Νοεμβρίου.

Σύμφωνα με αξιωματικούς των δυνάμεων ασφαλείας, κατά τη διάρκεια της δράσης, έξι άνθρωποι τραυματίστηκαν και τρεις συνελήφθησαν για κατοχή πυροβόλων όπλων και επίθεση εναντίων αστυνομικών.


Άννα Μανιάτη