| sadowod.com | vivaspb.com |

Έκρηξη αυτοκινήτου στο Κίεβο: Νεκρός βρέθηκε ο επικεφαλής του Κεντρικού Τμήματος Πληροφοριών του Υπουργείου Άμυνας της Ουκρανίας

Γράφτηκε από τον/την Admin2 . ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ως αποτέλεσμα της παγίδευσης και ανατίναξης αυτοκίνητου στο Κίεβο την Τρίτη το πρωί με εκρηκτικό μηχανισμό, σκοτώθηκε ενεργό μέλος των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας, μόλις 39 ετών (γεννημένος το 1978). Το περιστατικό χαρακτηρίστηκε από τα όργανα επιβολής του νόμου ως τρομοκρατική ενέργεια, όπως δήλωσε ο διευθυντής του Τμήματος Επικοινωνίας του Υπουργείου Εσωτερικών της Ουκρανίας, Artem Shevchenko.

«Επειδή επρόκειτο για εν ενεργεία στρατιωτικό, το γραφείο του εισαγγελέα θα αναθέσει τη δικαιοδοσία έρευνας της ποινικής διαδικασίας, η οποία έχει καταχωρηθεί σύμφωνα με το άρθρο 258 του Ποινικού Κώδικα «Τρομοκρατική πράξη», στο τμήμα έρευνας του αρχηγείου της αστυνομίας στο Κίεβο», δήλωσε ο Shevchenko στους δημοσιογράφους, προσθέτοντας αργότερα ότι το θύμα είναι στρατιωτικός με έτος γέννησης το 1978.

Όπως ανακοινώθηκε από το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας, στο αυτοκίνητο βρέθηκε νεκρός ο υπάλληλος του Κεντρικού Τμήματος Πληροφοριών του Υπουργείου Άμυνας της Ουκρανίας, συνταγματάρχης Maxim Shapoval.

«Στο σημείο της βομβιστικής ενέργειας εργάζονται υπάλληλοι της Εθνικής αστυνομίας, διασώστες, τεχνικοί και ιατροδικαστές. Το γεγονός έχει χαρακτηριστεί ως τρομοκρατική πράξη. Όλες οι συνθήκες της τραγωδίας εξετάζονται και θα καθοριστούν», αναφέρεται στην δήλωση του Υπουργείου Άμυνας.

Με τη σειρά του, ο δημοσιογράφος Yuri Butusov, τόνισε ότι ο συνταγματάρχης Shapoval υπηρετούσε ως επικεφαλής του ειδικού αποθεματικού του Κεντρικού Τμήματος Πληροφοριών στο Υπουργείο Άμυνας.

«Ο Maxim Shapoval διηύθυνε την υποδιαίρεση, η οποία έχει εμπλακεί ενεργά στην προστασία της Ουκρανίας από τη ρωσική επιθετικότητα και στις εχθροπραξίες στο Ντονμπάς, συμπεριλαμβανομένης αυτής στα προσωρινά κατεχόμενα εδάφη. Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι σκοτώθηκε σε τρομοκρατική επίθεση από ρωσικές υπηρεσίες», έγραψε ο Butusov, σημειώνοντας επίσης ότι «ότι ο χαρακτήρας της δολοφονίας είναι ίδιος με δύο άλλες υποθέσεις».  

Προσθέτει λοιπόν ότι «ο χαρακτήρας της δολοφονίας θυμίζει την έκρηξη και το θάνατο του δημοσιογράφου Pavel Sheremet στο Κίεβο, ενώ η ίδια διαδικασία ακολουθήθηκε στη δολοφονία του αναπληρωτή επικεφαλής του τμήματος της αντικατασκοπείας της SBU (Υπηρεσία Ασφαλείας της Ουκρανίας), της Περιφέρειας του Ντονέτσκ Alexander Haraberyush, η οποία έγινε στη Μαριούπολη».

Το συμβάν θα διερευνηθεί από στρατιωτικό εισαγγελέα. Αυτό ανακοίνωσε στη σελίδα του στο facebook ο αναπληρωτής Γενικού Εισαγγελέα Anatoliy Matios: «Σύμφωνα με την απόφαση του Γενικού Εισαγγελέα, η ποινική δίωξη για το γεγονός της σημερινής τρομοκρατικής επίθεσης εναντίον του αξιωματικού Υπουργείο Άμυνας μεταφέρεται για εξέταση στο γραφείο του Κεντρικού Στρατιωτικού Εισαγγελέα», σημείωσε ο Matios.

Μετάφραση: Ιωάννα Τελιανίδη

Πηγή: inforesist.org