| sadowod.com | vivaspb.com |

Η Ουκρανία επιθυμεί να αυξήσει το χαρτοφυλάκιο των έργων στο πλαίσιο της Τράπεζας Εμπορίου και Ανάπτυξης της Μαύρης Θάλασσας

Γράφτηκε από τον/την Admin1 . ΟΥΚΡΑΝΙΑ-ΕΛΛΑΔΑ

BSTDB092019

BSTDB092019

Στις 9 Φεβρουαρίου 2019, ο Αναπληρωτής Πρωθυπουργός - Υπουργός Οικονομικής Ανάπτυξης και Εμπορίου της Ουκρανίας, Στεπάν Κούμπιβ συμμετείχε σε σχηματισμό του Μεσοπρόθεσμου σχεδίου δράσης έως το 2022, ως μέρος της 13ης συνόδου του Διοικητικού Συμβουλίου της Τράπεζας Εμπορίου και Ανάπτυξης της Μαύρης Θάλασσας (Black Sea Trade and Development Bank) στη Θεσσαλονίκη.

Κατά τη διάρκεια της συζήτησης των στρατηγικών και των προτεραιοτήτων της BSTDB στα επόμενα 4 χρόνια, ο Στεπάν Κούμπιβ δήλωσε ότι η τράπεζα θα πρέπει να ακολουθήσει μια δίκαιη αναλογία χαρτοφυλακίου έργων και μεριδίου συμμετοχής στο τραπεζικό κεφάλαιο.

«Το μερίδιο της Ουκρανίας στο κεφάλαιο της BSTDB είναι τρεις φορές μεγαλύτερο από το χαρτοφυλάκιο δανείων της, παρόλο που έχουμε πολύ αξιοπρεπή και έτοιμα προς υλοποίηση έργα. Επιμένω ότι το 2019 η χρηματοδότηση των έργων στην Ουκρανία θα πρέπει να αυξηθεί σημαντικά για να φτάσει στο επίπεδο που αντιστοιχεί στο μετοχικό κεφάλαιο της στην τράπεζα », δήλωσε ο Αναπληρωτής Πρωθυπουργός.

«Για τη λήψη αποφάσεων σε τομείς προτεραιότητας και συγκεκριμένα έργα, θα πρέπει να αξιολογούνται μόνο οι οικονομικοί παράγοντες, με ιδιαίτερη έμφαση στην ενέργεια, ιδίως την ανανεώσιμη ενέργεια, τη στήριξη των ΜΜΕ, την ανάπτυξη υποδομών κλπ. Η Ουκρανία εφαρμόζει ενεργά μια σειρά έργων σε αυτούς τους τομείς, στους οποίους συμμετέχουν τακτικοί επενδυτές, και η Τράπεζα δεν πρέπει να χάσει την ευκαιρία να συμμετάσχει σε αυτά τα έργα», τόνισε ο Στεπάν Κούμπιβ.

Ο Αναπληρωτής Πρωθυπουργός - Υπουργός Οικονομικής Ανάπτυξης και Εμπορίου της Ουκρανίας τόνισε επίσης τις σημαντικές οικονομικές αλλαγές στην περιοχή της Μαύρης Θάλασσας στον τομέα της ασφάλειας, του διεθνούς εμπορίου και της εφοδιαστικής.

«Η προσάρτηση της Ουκρανικής Κριμαίας από την Ρωσική Ομοσπονδία, μπλόκα σε περιοχές της Αζοφικής και της Μαύρης Θάλασσας, τα οποία αναγνωρίζονται από τα ψηφίσματα της Γενικής Συνέλευσης των Ηνωμένων Εθνών, οι παράνομοι περιορισμοί του εμπόριου από τη Ρωσία για τη διαμετακόμιση των εμπορευμάτων από την Ουκρανία - όλα αυτά καταστρέφουν τη μακροπρόθεσμη πορεία εμπορικών και οικονομικών σχέσεων, αλλάζουν τις διαπεριφερειακές σχέσεις και είναι καθοριστικής σημασίας για τη διαμόρφωση της μελλοντικής στρατηγικής της BSTDB στην περιοχή της Μαύρης Θάλασσας», δήλωσε ο Στεπάν Κούμπιβ.

Η Τράπεζα Εμπορίου και Ανάπτυξης της Μαύρης Θάλασσας είναι ένας διεθνής οργανισμός που συγκεντρώνει 11 κράτη του Οργανισμού Οικονομικής Συνεργασίας της Μαύρης Θάλασσας, δημιουργήθηκε για την ανάπτυξη εμπορικής και οικονομικής συνεργασίας, διατηρώντας την ειρήνη, τη σταθερότητα και την ευημερία στη λεκάνη της Μαύρης Θάλασσας. Αποσκοπεί στην προώθηση της οικονομικής συνεργασίας, του εμπορίου και της συνεργασίας των χωρών της περιοχής της Μαύρης Θάλασσας.


Μετάφραση: Άννα Μανιάτη

Πηγή: 1