| sadowod.com | vivaspb.com |

Οι κάτοικοι της Μαριούπολης γιορτάζουν μαζί με τους Έλληνες την επέτειο της μεταβίβασης τμήματος των λειψάνων του Αγίου Μητροπολίτου Ιγνατίου στην Κύθνο

Γράφτηκε από τον/την Admin2 . ΟΥΚΡΑΝΙΑ-ΕΛΛΑΔΑ

Η αντιπροσωπεία της Μαριούπολης, με επικεφαλής το δήμαρχο της πόλης Βαντίμ Μποϊτσένκο επισκέφτηκε την Κύθνο της Ελληνικής Δημοκρατίας.

Αυτές τις ημέρες υπήρξαν εκδηλώσεις με την ευκαιρία της επετείου της μεταβίβασης τμήματος των λειψάνων του Αγίου Μητροπολίτη Ιγνατίου. Πριν από έναν χρόνο, οι κάτοικοι της Μαριούπολης δώρισαν τα λείψανα του αγίου στο νησί, τη γενέτειρα του Μητροπολίτη Ιγνατίου, ώστε να φυλάσσονται στην ενοριακή εκκλησία της Αγίας Τριάδας στη Χώρα.

Κατά την πρώτη ημέρα, οι αντιπροσωπείες της Μαριούπολης στην Κύθνο, έλαβαν μέρος σε επίσκεψη στους ιερούς τόπους, στην πομπή με τα κειμήλια στο Ναό του Αγίου Σάββα, ο οποίος χτίστηκε από την οικογένεια του Αγίου Ιγνατίου, τη Θεία Λειτουργία στην «Πλατεία της Ουκρανικό-Ελληνικής Φιλίας» (που βρίσκεται δίπλα στο ναό του Αγίου Σάββα), όπως ανακοίνωσε το γραφείο Τύπου του Δημοτικού Συμβουλίου.

Επίσης προγραμματίζεται πολιτιστικό πρόγραμμα και μια σειρά επιχειρηματικών συναντήσεων. «Από την υπογραφή του μνημονίου αδελφοποίησης μεταξύ των δύο χωρών, έχει περάσει ένας χρόνος, και ήδη έχουν αξιόλογες αλλαγές. Έχουμε πολλά σχέδια, βλέπουμε το ενδιαφέρον σας, αισθανόμαστε την υποστήριξη και το σεβασμό σας για τον πολιτισμό μας», δήλωσε ο Αναπληρωτής Υπουργός Εξωτερικών της Ελληνικής Δημοκρατίας Τέρενς Κουίκ.

Μετάφραση: Ιωάννα Τελιανίδη

Πηγή: mariupolnews.com.ua