| sadowod.com | vivaspb.com |

Sea Breeze-2017: Η Ελλάδα σε πρόβα πολέμου στην Κριμαία!

Γράφτηκε από τον/την Admin2 . ΟΥΚΡΑΝΙΑ-ΕΛΛΑΔΑ

Η Ελλάδα σύμφωνα με ανακοίνωση του αμερικανικού στρατού στην Ευρώπη,  θα συμμετάσχει μαζί με 17 χώρες  σε ναυτική άσκηση «μαρς» εναντίον της Κριμαίας και της ίδιας της Ρωσίας, σύμφωνα με Ρώσους ειδικούς αναλυτές, σε μια περιοχή η οποία αναμένεται σύντομα να «υπερθερμανθεί» πάρα πολύ με πολλές και ανεξέλεγκτες συνέπειες.

Το πιο προκλητικό για την Μόσχα αποτελούν ειδικά οι  αποβατικές ασκήσεις σε ουκρανικό έδαφος από μεγάλες χερσαίες, ναυτικές και αεροπορικές δυνάμεις, τις οποίες οι Ρώσοι τις εκλαμβάνουν ως « πρόβα τζενεράλε» του ΝΑΤΟ για την κατάληψη της Κριμαίας.

Το αμερικανικό σχέδιο θα φέρει στην περιοχή μέσω του Βοσπόρου  ένα καταδρομικό  σκάφος κλάσεως  Ticonderoga, και συγκεκριμένα το  USS Hue City, το αντιτορπιλικό  με καθοδηγούμενους πυραύλους κλάσης  Arleigh Burke, USS Carney, δύο αεροσκάφη  P-8A Poseidon, μαχητικά αεροσκάφη και πολλά άλλα .

Συνολικά, περίπου 800 ναυτικοί και στρατιώτες των ΗΠΑ αναμένεται να συμμετάσχουν.

Στη φετινή άσκηση της Μαύρης Θάλασσας, εκτός από τους διοργανωτές  ΗΠΑ και  Ουκρανία, θα συμμετάσχουν ένοπλες δυνάμεις  από 17 χώρες.

Για την Ελλάδα θα συμμετάσχει ναυτική δύναμη από πλοία υποστήριξης και ενδεχομένως και  ΤΠΚ.

Η αεροναυτική  άσκηση με την επωνυμία «Sea Breeze-2017» φιλοξενείται στην Μαύρη θάλασσα και σε ουκρανικά λιμάνια από ΗΠΑ και Ουκρανία. Θα  πραγματοποιηθεί από τις 10 έως τις 22 Ιουλίου με συμμετέχοντες  δυνάμεις από 17 έθνη , σύμφωνα με την ανακοίνωση που δημοσιεύτηκε από την Ευρωπαϊκή Διοίκηση των αμερικανικών ενόπλων δυνάμεων  (EUCOM).

Φέτος, εκτός από τις ΗΠΑ και της Ουκρανίας, θα συμμετάσχουν πολεμικά πλοία και δυνάμεις  από το Βέλγιο, τη Βουλγαρία, το Ηνωμένο Βασίλειο, την Ελλάδα, τη Γεωργία, τον Καναδά, τη Γαλλία, την Ιταλία, τη Λιθουανία, τη Μολδαβία, τη Νορβηγία, την Πολωνία, την Πορτογαλία.

Οι αεροναυτικές ασκήσεις και αμφίβιες ασκήσεις συμπεριλαμβάνουν και τους τρεις κλάδους , χερσαίων, εναέριων και θαλάσσιων δυνάμεων .

Ο στόχος της άσκησης είναι η ενίσχυση της ευελιξίας και της διαλειτουργικότητας μεταξύ των ενόπλων των χωρών που συμμετέχουν , καθώς και η ενίσχυση των δυνατοτήτων συνδυασμένης αντίδρασης σε πολεμικά σενάρια.

Οι ασκήσεις θα επικεντρωθούν επίσης σε αποστολές  αεράμυνας,  στον ανθυποβρυχιακό  πόλεμο, τις τακτικές ελέγχου των ζημιών, την αναζήτηση και διάσωση και τον αμφίβιο πόλεμο.

Οι Αμερικανοί διοργανωτές που έχουν και το γενικό πρόσταγμα ανέφεραν  ότι η άσκηση έχει σχεδιαστεί για να εξασφαλίσει σταθερότητα στην περιοχή του Ευξείνου Πόντου.

Όπως αναφέρθηκε νωρίτερα, ο Ουκρανός Πρόεδρος Πέτρο Πόροσνενκο υπέγραψε το νομοσχέδιο που επιτρέπει τη συμμετοχή ξένων στρατιωτικών μονάδων σε  στρατιωτικές ασκήσεις στην Ουκρανία. Η απόφαση αφορά ασκήσεις του ΝΑΤΟ για το 2017 και συγκεκριμένα τις ασκήσεις «Sea Breeze 2017» και «Rapid Trident 2017».

Την ίδια στιγμή ο Πούτιν σε συνέντευξη του στο ρωσικό τύπο επικεντρώνει την προσοχή του στην ετοιμότητα των ρωσικών δυνάμεων να υπερασπιστούν  την Κριμαία με όλα τα διαθέσιμα μέσα.

Κατά τη διάρκεια του προγράμματος «Direct Line με τον Βλαντιμίρ Πούτιν», το  ο Ρώσος πρόεδρος δήλωσε ότι δίδεται  προσοχή στο θέμα της Κριμαίας.

Κατ ‘αρχάς, ο Πούτιν ανέφερε  για την Κριμαία, όταν μίλησε για τις αντι-ρωσικές κυρώσεις. Ο ίδιος  είπε ότι οι δυτικές κυρώσεις αποτελούν έναν τρόπο «συγκράτησης» της Ρωσίας, για να αποφευχθεί η ανάπτυξη της χώρας.

Πηγή: triklopodia.gr