| sadowod.com | vivaspb.com |

Το Κίεβο και η Αθήνα συμφώνησαν για την εκμετάλλευση του σταθμού LPG στην Αλεξανδρούπολη

Γράφτηκε από τον/την Admin1 . ΟΥΚΡΑΝΙΑ-ΕΛΛΑΔΑ

TsiprasPorosenkoGas

TsiprasPorosenkoGas

Το Κίεβο και η Αθήνα συμφώνησαν για την εκμετάλλευση του μελλοντικού τερματικού σταθμού υγροποιημένου φυσικού αερίου στην Ελλάδα, τα μέρη συζήτησαν τη διαφοροποίηση των ενεργειακών πηγών με πιθανή χρήση του τερματικού σταθμού υγροποιημένου φυσικού αερίου που θα κατασκευαστεί στην Αλεξανδρούπολη.
Η Ουκρανία και η Ελλάδα είναι έτοιμες να εντείνουν τη συνεργασία τους στον τομέα της ενέργειας, ιδιαίτερα σε ό,τι αφορά τη διαφοροποίηση του εφοδιασμού με καύσιμα, δήλωσε ο Πρόεδρος της Ουκρανίας, Πετρό Ποροσένκο, κατά τη διάρκεια της συνάντησης με τον Έλληνα Πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα. «Συζητήσαμε την διαφοροποίηση των ενεργειακών με πιθανή χρήση του τερματικού σταθμού υγροποιημένου φυσικού αερίου που θα κατασκευαστεί στην Αλεξανδρούπολη" - είπε ο Ποροσένκο.

Νωρίτερα, ο πρωθυπουργός της Ελλάδας συναντήθηκε ήδη με τον Πρωθυπουργό της Ουκρανίας, Βλαντιμίρ Γκρόισμαν. Τα μέρη συμφώνησαν να επανεκκινήσουν τη δραστηριότητα της διακυβερνητικής επιτροπής για το εμπόριο και την οικονομική συνεργασία, η οποία διακόπηκε λόγω της οικονομικής κρίσης στην Ελλάδα.

Πληροφορίες του UNIAN: Σύμφωνα με την ιστοσελίδα Gas Infrastructure Europe, η οποία συγκεντρώνει πληροφορίες για τις υποδομές φυσικού αερίου στην Ευρώπη, προβλέπεται ότι ο τερματικός σταθμός υγροποιημένου φυσικού αερίου στην Αλεξανδρούπολη θα έχει δυναμικότητα 6,1 δισ. κυβικών μέτρων φυσικού αερίου ανά έτος. Η κατασκευή του έχει προγραμματιστεί για το 2018. Η εταιρεία-φορέας εκμετάλλευσης αυτής της εγκατάστασης θα είναι η Gastrade S.A. Tο μέγιστο μέγεθος των πλοίων που θα είναι δυνατό να προσεγγίσουν τον τερματικό σταθμό, θα είναι 170 χιλ. κυβικά μέτρα υγροποιημένου φυσικού αερίου.


Μετάφραση: Βλάντ Ταουσάν

Πηγή: 1