| sadowod.com | vivaspb.com |

Ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός για την Ασφάλεια των Αεροσκαφών ξεκίνησε ένα νέο σχέδιο συνεργασίας με την Ουκρανία

Γράφτηκε από τον/την Admin2 . ΟΥΚΡΑΝΙΑ-ΕΕ

Ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός για την Ασφάλεια των Αεροσκαφών (EASA) έθεσε σε εφαρμογή ένα νέο σχέδιο συνεργασίας με την Ουκρανία.

«Το ξεκίνημα του νέου σχεδίου συνεργασίας μεταξύ του EASA και της κρατικής υπηρεσίας αεροπορικών μεταφορών της Ουκρανίας στον τομέα της αξιοπλοΐας, ανοίγει ένα καινούριο κεφάλαιο στις αεροπορικές σχέσεις μεταξύ της ΕΕ και της Ουκρανίας», ανέφερε η σχετική δήλωση.

Το τριετές έργο με επικεφαλής τον EASA έχει ως στόχο να στηρίξει την Ουκρανία στην εφαρμογή των προτύπων αξιοπλοΐας της ΕΕ και έτσι να προετοιμαστεί η συμμετοχή της χώρας στις δραστηριότητες του EASA. Για το σκοπό αυτό, έχει εκπονηθεί ένα έντονο σχέδιο δράσης.

Της εκκίνησης προηγήθηκε η υπογραφή συμφωνίας (στις 16 Ιανουαρίου του 2017) μεταξύ της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και της Κρατικής Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας της Ουκρανίας σχετικά με τη σύγκλιση της πιστοποίησης.

Ο διευθυντής Στρατηγικής και Διαχείρισης της Ασφάλειας του EASA Tithat Luc είπε ότι ο οργανισμός υποστηρίζει τις προσπάθειες της Κρατικής Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας της Ουκρανίας ώστε να έρθει πιο κοντά στα πρότυπα και τις απαιτήσεις της ΕΕ στον τομέα της αξιοπλοΐας.

Με τη σειρά του, ο επικεφαλής της Κρατικής Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας, Olexandr Bilchuk, δήλωσε ότι η οριστικοποίηση του εγγράφου έχει προγραμματιστεί για το τρίτο τρίμηνο του τρέχοντος έτους.

Μετάφραση: Ιωάννα Τελιανίδη

Πηγή: ukrinform.ua