| sadowod.com | vivaspb.com |

Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και το Συμβούλιο της ΕΕ συμφώνησαν για την κατάργηση των θεωρήσεων VISA για τους Ουκρανούς

Γράφτηκε από τον/την Admin2 . ΟΥΚΡΑΝΙΑ-ΕΕ

Οι Εκπρόσωποι του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης την Τρίτη 28 Φεβρουαρίου, συμφώνησαν για την κατάργηση των θεωρήσεων VISA για τους πολίτες της Ουκρανίας.


«Οι Ουκρανοί πολίτες μπορούν να ταξιδεύουν προς την ΕΕ χωρίς θεώρηση, στο πλαίσιο μιας άτυπης συμφωνίας που επιτεύχθηκε από πρόσωπα τα οποία συμμετείχαν στις διαπραγματεύσεις του Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου την περασμένη Τρίτη», ανέφερε σχετικά η υπηρεσία Τύπου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

Το έγγραφο αναφέρει ότι «όταν οι αλλαγές θα τεθούν σε ισχύ και με όριο τη διαθεσιμότητα του βιομετρικού διαβατηρίου, οι Ουκρανοί θα μπορούν να εισέρχονται στην ΕΕ για 90 ημέρες, κατά τη διάρκεια μιας περιόδου 180 ημερών για επιχειρηματικά, τουριστικά ή οικογενειακά ταξίδια».

Η υπηρεσία Τύπου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου ανακοίνωσε ότι αυτή η λύση θα πρέπει να επικυρωθεί από την αρμόδια επιτροπή του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, μετά από τους ευρωβουλευτές κατά τη σύνοδο ολομέλειας και στη συνέχεια από το Συμβούλιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Μετάφραση: Ιωάννα Τελιανίδη

Πηγή: ua.interfax.com.ua