| sadowod.com | vivaspb.com |

Η Ουκρανία το 2017 θα πρέπει να διεξάγει τρεις μεταρρυθμίσεις που προβλέπει η Συμφωνία Σύνδεσης με την Ευρωπαϊκή Ένωση

Γράφτηκε από τον/την Admin1 . ΟΥΚΡΑΝΙΑ-ΕΕ

EUAssotiationReforms

Τις διαδικασίες που αφορούν τις δημόσιες συμβάσεις, τη δημιουργία φυτο-υγειονομικού ελέγχου και της Συμφωνίας αξιολόγησης της πιστότητας και αποδοχής των βιομηχανικών προϊόντων (Agreements on Conformity Assessment and Acceptance of Industrial Goods (ACAA), -

δήλωσε η Αναπληρωτής Υπουργός Εξωτερικών της Ουκρανίας για την Ευρωπαϊκή Ενσωμάτωση Ολένα Ζερκάλ.
"Στη Συμφωνία Σύνδεσης καταγράφονται τα βασικά σημεία που θα έπρεπε να περάσουν. Για παράδειγμα, στον τομέα τεχνικών κανονισμών, πρέπει να αρχίσουμε τις διαπραγματεύσεις με την ACAA. Έχουμε να εκτελέσουμε 4-5 σημεία έτσι ώστε να αρχίσει η διαπραγμάτευση των συζητήσεων, και είναι πραγματικά σημαντικά τα καθήκοντα διευκόλυνσης εξαγωγής στην ΕΕ για τον βιομηχανικό παραγωγό" , είπε η κα Ζερκάλ.

«Το ίδιο ισχύει και για το φυτο-υγειονομικό έλεγχο: η διαδικασία της δημιουργίας εποπτεύουσας αρχής, του περιεχομένου της, κλπ απαιτεί μεγάλο χρονικό διάστημα. Παρά το γεγονός ότι εμείς οι ίδιοι πρέπει να το κάνουμε γρήγορα για να διευκολυνθεί η έξοδος των γεωργικών προϊόντων στην αγορά της ΕΕ. Αυτοί οι δύο τομείς συν τις κρατικές αγορές είναι τα τρία κύρια πράγματα στα οποία πρέπει να επικεντρωθούμε το 2017», δήλωσε η Αναπληρωτής Υπουργός.

Εξέφρασε την άποψη πως το 2017 θα ξεκινήσει η "κίνηση της ACAA" και θα ολοκληρωθεί επίσης η δημιουργία θεσμικής οργάνωσης, «η οποία θα διευκολύνει τη σύγκλιση των συστημάτων μας με τα αντίστοιχα Ευρωπαϊκά συστήματα στους τομείς της κτηνιατρικής και της υγειονομικής, η οποία, φυσικά, θα επιταχύνει την έξοδο των προϊόντων μας στην αγορά της ΕΕ».

Η αναπληρωτής υπουργός υπενθύμισε μια παλαιότερη τριμερής συνομιλία με τη Ρωσία, που επίσης έθεσε αυτούς τους τρεις τομείς. «Οι Ρώσοι επικεντρώθηκαν σε αυτούς τους τομείς: κτηνιατρικών-υγειονομικών, τεχνικών προτύπων και κανονισμών. Στην Μόσχα έγινε κατανοητό ότι μόλις αλλάξουμε το σύστημα, η ρωσική αγορά θα γίνει αδιάφορη, αφού ανοίγει η αντίστοιχη ευρωπαϊκή ", επισήμαινε η κυρία Ζερκάλ.


Μετάφραση: Κίρα Βερεστσάγκινα

Πηγή: 1