| sadowod.com | vivaspb.com |

Ουκρανοί συνοριοφύλακες θα έχουν ενεργό ρόλο στην ασφάλεια του Euro 2016 στη Γαλλία

Γράφτηκε από τον/την Admin2 . ΟΥΚΡΑΝΙΑ-ΕΕ

Συνοριοφύλακες από την Ουκρανία θα παράσχουν τις υπηρεσίες τους για την ασφάλεια στη χώρα κατά τη διάρκεια του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Ποδοσφαίρου στη Γαλλία. Η αντιπροσωπεία της Ουκρανίας είναι μία από τις μεγαλύτερες που θα συνδράμουν για το σκοπό αυτό.

Οι συνοριοφύλακες της Ουκρανίας θα υπηρετούν στα αεροδρόμια του Παρισιού, της Μασσαλίας, της Λυών και της Λιλ, στο πλαίσιο της διοργάνωσης Euro Cup 2016.

Θα πραγματοποιούν συνοριακό έλεγχο, θα αποτρέψουν την είσοδο εξτρεμιστών ή ριζοσπαστικών ατόμων, την εισαγωγή όπλων, πυρομαχικών, εκρηκτικών υλών και άλλων μέσων τρομοκρατίας.

Η Ουκρανική συνοριακή αντιπροσωπεία συγκαταλέγεται στις πολυπληθέστερες μεταξύ του συνόλου των προσκεκλημένων εμπειρογνωμόνων, κυρίως λόγω της εμπειρίας που απέκτησαν κατά τη διάρκεια του Euro 2012.

Στη διοργάνωση θα συμμετάσχουν συνολικά 24 ομάδες οι οποίες θα δώσουν 51 παιχνίδια σε δέκα γήπεδα της Γαλλίας. Τους αγώνες θα παρακολουθήσουν εντός των γηπέδων περίπου δυόμισι εκατομμυρία θεατές και περίπου 7-8 ακόμα στα σημεία συγκέντρωσης οπαδών (fan zones).

Μετάφραση: Ιωάννα Τελιανίδη

Πηγή: 1