| sadowod.com | vivaspb.com |

Η Βασίλισσα της Βρετανίας εξέφρασε την υποστήριξή της στην Ουκρανία στον πόλεμο που ξεκίνησε η Ρωσία

Γράφτηκε από τον/την Admin2 . ΟΥΚΡΑΝΙΑ-ΕΕ

Η Ελισάβετ ΙΙ προχώρησε σε σχετική ομιλία στο Κοινοβούλιο της Βρετανίας

Η βρετανική κυβέρνηση θα συνεχίσει να υποστηρίζει την Ουκρανία στη σύγκρουσή της με τη Ρωσία την οποία προκάλεσε η τελευταία.

Αυτό δήλωσε η Βασίλισσα της Βρετανίας Ελισάβετ ΙΙ κατά την εναρκτήρια ομιλία της νέας συνεδρίασης του Κοινοβουλίου. Πρόκειτα για την ετήσια τελετή, κατά τη διάρκεια της οποίας η Κυβέρνηση ανακοίνωσε τα σχέδιά της για το τρέχον έτος. Η ομιλία της Βασίλισσας είναι απαραίτητο μέρος του τελετουργικού.

Η τελετή εγκαινίων του Κοινοβουλίου συμβολίζει την ενότητα των τριών κλάδων της βρετανικής κυβέρνησης - του μονάρχη, της Βουλής των Λόρδων και της Βουλή των Κοινοτήτων.

Μεταξύ των θεμάτων προτεραιότητας της εξωτερικής πολιτικής, η Βασίλισσα μίλησε για τα τεκταινόμενα στη Συρία και την κατάσταση στην Ουκρανία.

«Η Κυβέρνησή μου θα συνεχίζει να υποστηρίζει την Ουκρανία και θα παρακολουθεί της κατάσταση εκεί. Θα προσπαθήσει να ηγηθεί τις διεθνούς προσπάθειας για την επίλυση αυτής της σύγκρουσης, όπως επίσης αναλόγως θα πράξει στο θέμα της αντιπαράθεσης του «Ισλαμικού κράτους» στη Συρία», δήλωσε η Ελισάβετ ΙΙ.

Μετάφραση: Ιωάννα Τελιανίδη

Πηγή: 1