| sadowod.com | vivaspb.com |

Οι διοργανωτές του φεστιβάλ ουκρανικού-ελληνικού πολιτισμού στην Αθήνα αναγκάζονται να μεταφέρουν το χώρο εκδηλώσεων

Γράφτηκε από τον/την Admin1 . ΟΥΚΡΑΝΟΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

PR photo

PR photo

Όπως έγινε γνωστό στο «Ukranorama»,  εξαιτίας ενός άρθρου απατηλού χαρακτήρα της ιστοσελίδας iskra.gr  προς το Δημαρχείο Χαλανδρίου, οι διοργανωτές του ουκρανο-ελληνικού φεστιβάλ «Ημέρα της Βισιβάνκα στην Ελλάδα», μόλις  1 ημέρα (!!!) πριν την εκδήλωση, αναγκάστηκαν να αλλάξουν την  τοποθεσία του φεστιβάλ.

Iskra desinfo page

Iskra desinfo page

«Η Ημέρα της Βισιβάνκα είναι πρωτίστως μια γιορτή κεντήματος, κεντημένων ρούχων, παραδόσεων, πολιτισμού, ομορφιάς, δημιουργικότητας. Κεντημένα ρούχα δεν είναι μόνο ο πολιτισμός της Ουκρανίας, αλλά και της Ελλάδας. Ο κύριος σκοπός του φεστιβάλ είναι να δείξει ότι η συνέχιση των παραδόσεων στη σύγχρονη ενδυμασία (κεντήματα, κοσμήματα) είναι πάντα επίκαιρη και μοναδική. Μόνο ένα άρρωστο και αμόρφωτο μυαλό μπορεί να δει σε αυτή τη πολιτιστική εκδήλωση κάποιο παρασκήνιο», δήλωσε η διαχειρίστρια της ΑΜΚΕ «Βορυσθένης» Άννα Μανιάτη.

Έτσι, όλες οι δραστηριότητες που ήταν προγραμματισμένες στα πλαίσια της Ημέρας της Βισιβάνκα να πραγματοποιηθούν στις 17 και 19 Μαΐου στο Ίδρυμα Ζήση και το Θέατρο Ρεματιάς μεταφέρονται στις 18 και 19 Μαΐου στη Δημοτική Αγορά Κυψέλης.

Οι διοργανωτές της Ημέρας της Βισιβάνκα στην Ελλάδα είναι πολύ ευγνώμονες στους συναδέλφους από την Δημοτική Αγορά Κυψέλης για την υποστήριξη και περιμένουν όλους τους φίλους του κεντήματος και της Ουκρανίας στη νέα τοποθεσία.

Το νέο πρόγραμμα των εκδηλώσεων έχει ως εξής:

Στις 18 Μαΐου, στη Δημοτική Αγορά Κυψέλης, Φωκίωνος Νέγρη 42, Κυψέλη
12.00: Mini Cooking Fest I: “Τυχεροί Βαρενίκοι”
Πώς φτιάχνεται και ποιά ιστορία του αξεπέραστου ουκρανικού πιάτου - vareniki- (Ουκρανική ζύμη με διαφορετική γέμιση)
Γιατί πλάθονται σε μορφή φεγγαριού και τί συνεπάγεται η κάθε γέμιση;
Γνωρίζατε ότι το ζύμωμα τους σχετίζεται με τη δημιουργία του κόσμου;

14.00: Mini Cooking Fest II: Τα πιάτα μας: "Μπορς και Κασα”
Μπορς, μπορς, μπορς... ..Μια κουταλιά απόλαυσης κάνει έναν Ουκρανό ευτυχισμένο για όλη την ημέρα.
Σίγουρα το έχετε ακούσει και δοκιμάσει, αλλά αυτή είναι η ευκαιρία να μάθετε πώς φτιάχνεται η σούπα “Borscht”και άλλα παραδοσιακά ουκρανικά πιάτα.

18.00: Ζωντανό Μουσείο
Το πολύ-αναμενόμενο στην Ελλάδα Περιπλανώμενο Ζωντανό Μουσείο “οι Βεργουνοί της Κρεμεντσούκ” σας καλωσορίζει στην Αγορά με εκθέματα και γεύσεις που ζωντανεύουν μπροστά σας!

Στις 19 Μαΐου, στη Δημοτική Αγορά Κυψέλης, Φωκίωνος Νέγρη 42, Κυψέλη
12:00 θα ξεκινήσουν εργαστήρια παραδοσιακών αντικειμένων από Ουκρανούς καλλιτέχνες
17:00 θα ακολουθήσει μουσικό-χορευτικό πρόγραμμα και η επίδειξη μόδας. Κολεξιόν με επιρροές από τα εθνικά ουκρανικά μοτίβα
Οι εκδηλώσεις θα συνοδεύονται με την επίδειξη μαγειρικής.

Επίσημοι καλεσμένοι οι σχεδιαστές των οίκων μόδας "DIVcha" και SANGÉLICA Angelika Sidiropoulou Beauty Designer

Σχετικά με την έκθεση “ΕΝΔΥΜΑΣΙΑ.ΖΩΗ.” παραδοσιακών φορεσιών από την ιδιωτική συλλογή των Ihor Tureiskyi και Maksym Ochkur θα σας κρατάμε ενήμερους στο https://www.facebook.com/Ukranorama