| sadowod.com | vivaspb.com |

Παρουσίαση Ουκρανικής μετάφρασης του ΕΡΩΤΟΚΡΙΤΟΥ στην Αθήνα

Γράφτηκε από τον/την Admin1 . ΟΥΚΡΑΝΟΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

erotokrit

erotokrit

Στίς 12 Οκτωβρίου πραγματοποιήθηκε πολύ σημαντική εκδήλωση στο Πολιτιστικό Κέντρο "Μελίνα" Δήμου Αθηναίων - η παρουσίαση μετάφρασης στα Ουκρανικά του γνωστού ΕΡΩΤΟΚΡΙΤΟΥ του Βιτσέντζου Κορνάρου από τον Βασίλ Στεπανενκο στα πλαίσια του Διεθνούς Φεστιβάλ "Αθήνα, Παγκοσμία Πρωτεύουσα Βιβλίου 2018".

Ο Βασίλ Στεπανενκο είναι Ουκρανός ποιητής και μεταφραστής. Η Ελληνική γλώσσα είναι το πάθος και η ειδικότητά του.

erotokrit3

erotokrit3


Η μετάφραση του ΕΡΩΤΟΚΡΙΤΟΥ στα Ουκρανική, ενός τόσο σημαντικού έργου για την Ελληνική και την Παγκοσμία Λογοτεχνία, διευρύνει ακόμα περισσότερο τους Ουκρανό - Ελληνικούς δεσμούς.

Στο χώρο της εκδήλωσης ήταν και έκθεση βιβλίου από διαφορετικούς εκδοτικούς οίκους της Ουκρανίας. Ακόμα και όμορφες παραστάσεις των μουσικό-χορευτικών ομάδων της Αδελφότητα Κρητων Πειραιά "Η ΟΜΌΝΟΙΑ".

erotokrit2

Με την ομιλία παρουσιάστηκαν ο Διονύσης Καλαμάκης, Αναπληρωτή Καθηγητή Βυζαντινής Φιλολογίας Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστήμιου Αθηνών, η Ειρήνη Ροζκοβα, Επίκουρη Καθηγήτρια Ελληνικής Φιλολογίας, Μετάφρασης Κρατικού Πανεπιστήμιου Μαριουπόλης, ο Βασίλ Στεπανενκο. Η εκδήλωση συντονίστηκε από τον Στέφανο Μίλεση, Πρόεδρο Φιλολογικής Στέγης Πειραιώς.

Ο διοργανωτής της εκδήλωσης, Κέντρο Ενίσχυσης και Προβολής της πολιτιστικής κληρονομίας «Τρεμπίτα» ευχαριστεί εγκάρδια τον Δήμο Αθηναίων, ο οποίος στήριξε από πρώτη στιγμή αυτή την προσπάθειά, την Πρεσβεία της Ουκρανίας στην Ελληνική Δημοκρατία για την διαρκή βοήθεια τους σε όλη την εμβέλεια των πολιτιστικών μας δράσεων. Όπως και αυτή εκδήλωση, που πραγματοποιήθηκε υπό την αιγίδα της Πρεσβείας μας. Καθώς και το Ελληνικό επιμελητήριο για την άψογη συνεργασία.

erotokrit1