| sadowod.com | vivaspb.com |

120 παιδιά από την Ουκρανία έκαναν διακοπές στην Βόρεια Ελλάδα

Γράφτηκε από τον/την Admin1 . ΟΥΚΡΑΝΟΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

thessaloniki children

thessaloniki children

Κατά τη διάρκεια από 13 έως 29 Αυγούστου, 120 παιδιά από την Ουκρανία από οικογένειες των νεκρών μαχητών, τα ορφανά, με ειδικές ανάγκες, εκτοπισμένα παιδιά από την ζώνη αντιτρομοκρατικής επιχείρησης και άλλες κοινωνικα ευάλωτες κατηγορίες, ήταν σε μια αξέχαστη εκδρομή

που περιλάμβανε ξεναγήσεις στην Οδησσό, όπου υπάρχουν μνημεία της βαθιάς ελληνικής ιστορίας, στην πρωτεύουσα της περιοχής της Μακεδονίας - Θεσσαλονίκη, επισκεφτήκαν το θεματικό πάρκο του Αριστοτέλη, που βρίσκεται στην πατρίδα του - Στάγιρα, Χαλκιδικής, διασκέδαση στην Waterland, και φυσικά - ξεκούραση και εξυγίανση στις υπέροχες παιδικες κατασκήνωσες – ΕΛΑΙΩΝΕΣ, σε μια γραφική τοποθεσία - περιοχή της Χαλκιδικής στις ακτές του Αιγαίου.

Εκτός από τα παιδιά από την Ουκρανία, πήραν μέρος 20 παιδιά κοινωνικα ευάλωτων οικογένειων των Ουκρανών, που ζούν στη Βόρεια Ελλάδα. Για να πάρουν μέρος σ’αυτό το έργο, τα παιδιά συμμετείχαν ενεργά στους καλλιτεχνικούς, πολιτιστικούς διαγωνισμούς και εκδηλώσεις που πραγματοποιήθηκαν κατά τη διάρκεια του έτους από το Προξενείο της Ουκρανίας στη Θεσσαλονίκη.

Κατά τη διάρκεια της παραμονής τους στις υπέροχες παιδικες κατασκήνωσες, τα παιδιά συμμετείχαν επίσης στην μεγάλη γιορτή της Ημέρας Ανεξαρτησίας της Ουκρανίας, στην εορταστική εκδήλωση παραβρέθηκαν οι εκπρόσωποι της Περιφέρειας Χαλκιδικής, ο δήμαρχος Αριστοτέλη, τα μέλη του Προξενικού Σώματος της Θεσσαλονίκης, οι εκπρόσωποι του Έλληνο-ουκρανικου Συνδέσμου Βιομηχάνων και Επιχειρηματιών, του κλήρου, η τοπική ουκρανική κοινότητα.

Συνδιοργανωτές του έργου ήταν: το Προξενείο της Ουκρανίας στη Θεσσαλονίκη, Περιφερειακή Διοίκηση της περιφέρειας Ντνιπροπετρόβσκα, Δήμος Στάριι Σαμπίρ Περιφέρειας Λβιβσκα, ΜΚΟ Ουκρανική Κοινότητα Βορειου Ελλάδος «ΠΗΓΗ ΤΖΕΡΕΛΟ» (π. Θεσσαλονίκη.), Φιλανθρωπικό Ίδρυμα «Ελπίδα» (π. Ποκροβσκοε, περιοχή Ντόνετσκ.). Μητρόπολη περιοχής Μουκάτσεβο και Ούζγοροντ της Ουκρανικής Ορθόδοξης Εκκλησίας κ.α. Πρέπει να υπογραμμίσουμε την σημαντική συμβολή στο έργο του κ. Leonid BAISAROV, Πρόεδρο της ΔΑ "Pokrovskoe" Ήρωα της Ουκρανίας.

Εκ μέρους όλων των συμμετεχόντων του φιλανθρωπικού έργου τις εξυγίανσης στην Ελλάδα ουκρανικών παιδιών ευάλωτων κοινωνικων κατηγοριων, από όλα τα μέρη της Ουκρανίας, το Προξενείο της Ουκρανίας στη Θεσσαλονίκη εκφράζει βαθιά ευγνωμοσύνη στον κύριο Viktor NUSENKIS, με την οικονομική βοήθεια του οποίου υλοποιήθηκε επιτυχώς αυτό το έργο.

Το Προξενείο εκφράζει την ελπίδα του για συνεχή συνεργασία στην εφαρμογή νέων έργων για την εξυγίανση παιδιών της Ουκρανίας στο εξωτερικό.

 


Πηγή: Προξενείο της Ουκρανίας στη Θεσσαλονίκη