| sadowod.com | vivaspb.com |

Συλλογές σύγχρονης μόδας των οίκων Oksana Polonets και TkaneVbrane παρουσίασαν στην Ελλάδα

Γράφτηκε από τον/την Admin1 . ΟΥΚΡΑΝΟΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

IMG 7114

IMG 7114

Στα πλαίσια του εορτασμού της Ημέρας της Βισιβάνκα από τις 17 έως τις 22 Μαΐου στην Ελλάδα παρουσιάστηκαν οι κολεξιόν των διάσημων σχεδιαστριών Oksana Polonets και Maria Antoniak.
"Η Ελλάδα είναι μία από τις αγαπημένες μου χώρες και, ως εκ τούτου, έχοντας λάβει πρόσκληση, χαίρομαι που συμμετείχα στον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας της Βισιβάνκα στην Αθήνα. Ήταν αξέχαστες και φωτεινές μέρες γεμάτες με τις πιο φωτεινές εντυπώσεις και θετικά συναισθήματα. Τέτοιες εκδηλώσεις αποτελούν σημαντικό μέρος της πολιτιστικής διπλωματίας! Με αυτόν τον τρόπο, μπορούμε να παρουσιάσουμε τη θετική εικόνα της Ουκρανίας στον κόσμο! Έχουμε αρκετά για τα οποία πρέπει να είμαστε περήφανοι! Ευχαριστώ ειλικρινά τους διοργανωτές και όλη την κοινότητα για τη ζεστή φιλοξενία! ", μοιράζεται τις εντυπώσεις της η Oksana Polonets.

Οι πρώτη παρουσίαση έλαβε μέρος στο εστιατόριο El Jiron, κατά τη διάρκεια της φιλανθρωπικής βραδιάς που διοργάνωσε το Club of Ukrainian women in Greece

(ΜΚΟ «Βορυσθένης») και το Sunny Smile Event.

OKSANA POLONETS:  Η επιτυχημένη Ουκρανή σχεδιάστρια μόδας κέρδισε γρήγορα την αναγνώριση, όχι μόνο στην Ουκρανία, αλλά και στο εξωτερικό. Τα έργα της είναι ενδυμασίες στο ουκρανικό στυλ από καθημερινές φορεσιές έως γαμήλιες εμφανίσεις. Αλλά το κύριο μήνυμα της σχεδιάστριας είναι ότι τα εθνικά ρούχα μπορούν να είναι κομψά, εκλεπτυσμένα, για οποιαδήποτε εποχή του χρόνου και για κάθε στιγμή.

Κατά τη διάρκεια των χρόνων της δουλειάς ως σχεδιάστρια, έχει λάβει δεκάδες βραβεία και επαίνους και έχει κάνει εκατοντάδες επιδείξεις μόδας στην Ουκρανία, στις ΗΠΑ, στη Γερμανία, στον Καναδά, στην Αυστρία, στην Τουρκία και στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα. Θα πρέπει να τονιστεί ότι το 2016 η TM Oksana Polonets παρουσιάστηκε στο κόκκινο χαλί της τελετής Όσκαρ στο Λος Άντζελες. Το 2017, η πρώτη κυρία της Ουκρανίας, Μαρίνα Ποροσένκο επέλεξε ένα φόρεμα Oksana Polonets για να γιορτάσει την 26η επέτειο της Ημέρας της Ανεξαρτησίας της Ουκρανίας!
Για τη σημαντική συμβολή στον πολιτισμό της Ουκρανίας και τη σχεδίαση ενδυμάτων υψηλής ραπτικής σε παραδοσιακό στυλ, στη TM Oksana Polonets απονεμήθηκε το «Χρυσό σύμβολο ποιότητας εγχώριων αγαθών και υπηρεσιών της Ουκρανίας».MARIIA ANTONIAK είναι ιδρύτρια και εμπνευστής της TM «TkaneVbrane». Δημιουργεί στον τομέα των παραδοσιακών και πειραματικών υφαντών, των λαϊκών ενδυμάτων και της ζωγραφικής. Έχει συμμετάσχει σε εκθέσεις σε εθνικό επίπεδο, διεθνείς καλλιτεχνικές παραστάσεις, φεστιβάλ και είναι συντονίστρια τέχνης του έργου «χώρος της έμπνευσης» στο πλαίσιο της ευρωπαϊκής επιχορήγησης «Creative Europe».

Το έργο «TkaneVbrane» είναι ένας συνδυασμός αυθεντικότητας και νεωτερικότητας, που εκφράζεται με τη μορφή, το χρώμα, το στολίδι, το σχέδιο του καλλιτέχνη και την αποτύπωσή τους μέσα από την υφαντική.

Στην παράσταση συμμετείχαν επίσης Έλληνες σχεδιαστές που χρησιμοποιούν παραδοσιακά ελληνικά μοτίβα στις δημιουργίες τους.

 Loom

Loom

LOOM%

OPS Handmade

OPS Handmade

OPS Handcrafted Handcrafted

Η επίδειξη μόδας πραγματοποιήθηκε επίσης στον εορτασμό της Ημέρας της Βισιβάνκα στην Αθήνα για την ουκρανική κοινότητα της Αθήνας και τους φίλους της.

Όλες οι εκδηλώσεις πραγματοποιήθηκαν με τη συμμετοχή μη επαγγελματιών μοντέλων υπό τη διεύθυνση της χορογράφου Alla Savchuk. Οι επισκέπτες εξεπλάγησαν ευχάριστα από το γεγονός αυτό.

Ιδιαίτερη και ασυνήθιστη ήταν η επίδειξη μόδας στην Πάτρα, επειδή τα περισσότερα μοντέλα ήταν ... Έλληνιδες. Όπως σημείωσε η Maria Antoniak, «Οι Έλληνιδες έχουν μια ιδιαίτερη γοητεία». Και αυτό προσέθεσε μία ιδιαίτερο αισθητική ευχαρίστηση.

Patra3

Patra3

IMG 0631

IMG 0631


Πρέπει να προστεθεί ότι κανείς, ακόμη και ο πιο απαιτητικός θεατής, δεν παρέμεινε αδιάφορος για την ομορφιά των συλλογών. Ακόμα και η Ελλάδα δεν άφησε αδιάφορους τους επισκέπτες. «Ανακάλυψα ένα άλλο μέρος του κόσμου, την Ελλάδα...», λέει η Maria Antoniak. «…είναι μια χώρα του ήλιου, της εξαιρετικής μοναδικότητας των αρχαίων πολιτισμών, με θαυμάσια μουσεία που εντυπωσιάζουν από την ποικιλία και τον πλούτο των εκθεμάτων τους. Οι άνθρωποι είναι όμορφοι, φιλικοί και ανοιχτοί. Σας ευχαριστώ για την ευκαιρία να επισκεφτώ αυτή τη θρυλική γη.»

Επιπλέον, όλες οι επιδείξεις είχαν φιλανθρωπικό χαρακτήρα, για την υποστήριξη του Ιδρύματος «I am future of Ukraine»», , που φροντίζει παιδιά με καρκίνο. 


Φώτο: Iryna Tsarenko, Mariia Antoniak, Gerasimos Maniatis