| sadowod.com | vivaspb.com |

Οι μαθήτριες του μουσικού σχολίου του Κίεβου κέρδισαν σε διεθνή φεστιβάλ στην Ελλάδα

Γράφτηκε από τον/την Admin1 . ΟΥΚΡΑΝΟΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

PrevezaFestival

Από 6 μέχρι 9 Ιουλίου, πραγματοποιήθηκε το 35ο Διεθνές Χορωδιακό Φεστιβάλ Πρέβεζας, στο οποίο συμμετείχε αριθμός ρεκόρ ομάδων.

33 χορωδίες από 13 χώρες (Ουκρανία, Ρουμανία, Εσθονία, Τσεχία, Ουγγαρία, Γερμανία, Δανία, Πολωνία, Ελβετία, Κύπρος, Μολδαβία, Λετονία, Ελλάδα) και περίπου 1200 χορωδοί απέδειξαν τις ικανότητές τους κατά τη διάρκεια των τεσσάρων ημερών του διαγωνισμού.

Με τη νίκη και καινούργιες εμπειρίες επέστρεψαν από την Ελλάδα οι σπουδαστές. Οι Ουκρανές μαθήτριες κέρδισαν δύο Grand Prix σε διαφορετικές υποψηφιότητες και ένα ασημένιο μετάλλιο.

Οι συμμετέχοντες της χορωδίας έδειξαν την ουκρανική ειλικρίνεια και το χάρισμα. «Ένα μέλος της κριτικής επιτροπής από την Σλοβενία είπε στο διευθυντή της χορωδίας μας: «Τραγουδάτε θεϊκή μουσική». Και αυτή η μουσική είναι 80% η ουκρανική μουσική του Λίσενκο, Στάνκοβιτς και Ζουμπίτσκι" – είπε η αναπληρώτρια διευθύντρια του ειδικού μουσικού σχολείου Λίσενκο του Κιέβου, Όλγα Σαβίτσκαγια.

Στη χορωδία των κοριτσιών του ειδικού μουσικού σχολείου Λίσενκο του Κιέβου συμμετέχουν πάνω από 30 άτομα ηλικίας 9 έως 18 ετών. Για το συναγωνισμό στην Πρέβεζα προετοιμάζονταν για σχεδόν έξι μήνες. Αλλά μετά τη νίκη στην Ελλάδα δεν πάνε για διακοπές - μπροστά έχουν πρόβες για τα επόμενα φεστιβάλ τραγουδιού παγκοσμίου επιπέδου.


Άννα Μανιάτη

Πηγή: 1

Φωτο