| sadowod.com | vivaspb.com |

Οι μαθητές του σχολείου «Trembita» στην Ελλάδα, παρουσίασαν χριστουγεννιάτικη θεατρική παράσταση

Γράφτηκε από τον/την Admin2 . ΟΥΚΡΑΝΟΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

Πρόσφατα, οι μαθητές του ουκρανικού κυριακάτικου σχολείου «Trembita» στην Ελλάδα, παρουσίασαν τη μουσικό-θεατρική παράσταση «Νύχτα Πριν από τα Χριστούγεννα» του Νικολάι Γκόγκολ στην ελληνική γλώσσα.

 

Οι νέοι ηθοποιοί κατάφεραν να μεταδώσουν την ουκρανική ιδιομορφία και χιούμορ επί ελληνικού εδάφους. Την παράσταση επισκέφτηκε ο διάσημος βιολιστής της Ουκρανίας Kyrylo Stetsenko και διασκέδασε το κοινό με το ταλέντο του.

«Είμαστε ειλικρινά ευγνώμονες σε όλες τις ουκρανικές οργανώσεις και στους ιδιώτες για την παρουσία τους και για τη βοήθεια στην προετοιμασία και την οργάνωση αυτής της παράστασης: Στο Σύλλογο «Η Ουκρανική Κοινότητα στην Ελλάδα – Η Γη του Πελαργού», στην κυρία Mariya Lakotskaya, στους κυρίους Volodimir, Anatoly Kuchirko, στο Σωματείο «Ουκρανοί της Ελλάδος», στους ιερείς πατέρα Παντελεήμων και πατέρα Μιχαήλ, στην Πρεσβεία της Ουκρανίας στην Ελλάδα. Επίσης, μεγάλο ευχαριστώ για τη συνεχή υποστήριξή του σχολείου μας, οφείλουμε στο ταξιδιωτικό γραφείο ESPERIA TRAVEL», σημειώνεται στην σελίδα του σχολείου στο Facebook.

Επίσης, την παράσταση ανέβασαν για δεύτερη φορά στις 26 Δεκεμβρίου στην πλατεία στο Περιστέρι (Αθήνα).

Νωρίτερα το σχολείο γιόρτασε την Ημέρα του Αγίου Νικολάου, την οποία προετοίμασαν οι μαθητές και δάσκαλοι του δημοτικού. «Οι μαθητές κατασκεύασαν προσεκτικά τη χειμωνιάτικη διακόσμηση από φυσικά υλικά, ολοκλήρωσαν μια θεματική σκηνή, απήγγειλαν ποιήματα, τραγούδησαν, χόρεψαν με ενθουσιασμό, απέστειλαν επιστολές ευχών στον Άγιο Νικόλαο. Και στο τέλος της γιορτής, όλα τα παιδιά επισκέφτηκε ο ίδιος Άγιος Νικόλαος με τα δώρα», αναφέρεται στην σελίδα του σχολείου.

Μετάφραση: Ιωάννα Τελιανίδη

Πηγή: global-ukraine-news.org