| sadowod.com | vivaspb.com |

Ατύχημα σε φορτηγό πλοίο ανοικτά της Ρόδου

Γράφτηκε από τον/την Admin1 . ΟΥΚΡΑΝΟΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

RhodesShip

Ως αποτέλεσμα του ατυχήματος στο ουκρανικό εμπορικό πλοίο “Svyatogor”, που συνέβη την Τρίτη, 4 Οκτωβρίου 2016 στην ανοιχτή θάλασσα ανατολικά του ελληνικού νησιού της Ρόδου, μετά το σήμα «SOS»,
μεταφέρθηκαν με ελικόπτερο της Πολεμικής Αεροπορίας στο Γενικό Νοσοκομείο Ρόδου 4 μέλη πληρώματος. Δυστυχώς ένας από τους ναύτες, ο Ιγκόρ Ιβανόφ απεβίωσε στο δρόμο για το Νοσοκομείο όπου και διαπιστώθηκε ο θάνατός του. Ο άλλος ναύτης , Σεργίυ Κομαρόβ, βρισκόταν σε κώμα στην Εντατική μονάδα του νοσοκομείου μέχρι και την Πέμπτη 13 Οκτωβρίου. Αυτή τη στιγμή γίνονται προετοιμασίες για να μεταφερθεί στο θεραπευτικό τμήμα. Οι δύο άλλοι ναύτες ο Μαξίμ Γριντνιόβ και ο Μαξίμ Χμελιόβ την Τρίτη 11 Οκτωβρίου επέστρεψαν στην πατρίδα τους σε καλή κατάστασης υγείας.
Η επικεφαλής του παραρτήματος του Συλλόγου «Ουκρανο-Ελληνική Σκέψη» στη Ρόδο Ναταλία Ζόβκβα, μαζί με τα μέλη της ουκρανικής κοινότητας και τους φίλους, με καλά λόγια και πράξεις υποστήριξαν τους Ουκρανούς ναύτες σε αυτή τη δύσκολη στιγμή.

RhodesShip1

Ευχαριστούμε όλους που δεν έμειναν αδιάφοροι και έδειξαν ενδιαφέρον και συμπαράσταση στις ανάγκες των νεαρών Ουκρανών, ιδιαίτερος τη Ναταλία Ζόβκβα, τη Μιροσλάβα Πρίυμα, τον Ανδρέα Σλεμπεντιούκ, τον Αριστείδη Σαλαμαστράκη και την κυρία Άσια από τη Βουλγαρία.

Πηγή