| sadowod.com | vivaspb.com |

Η "Bogdan" παρουσίασε το πρώτο ουκρανικό ηλεκτρικό φορτηγό

Γράφτηκε από τον/την Admin1 . ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Bogdan1

Bogdan1

Η "Bogdan" παρουσίασε το πρώτο ουκρανικό ηλεκτροκίνητο φορτηγό, που κατασκευάστηκε για τη δανική εταιρεία Banke Electromotive.

Αυτό αναφέρεται από την υπηρεσία Τύπου της εταιρείας "Bogdan".

Το ηλεκτροφορτηγό ERCV27 έχει σχεδιαστεί για μηχανική φόρτωση στερεών οικιακών αποβλήτων με σκοπό να εργαστεί στις πόλεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

«Ο ηλεκτρολογικός εξοπλισμός ανταποκρίνεται πλήρως στις σύγχρονες τεχνικές προδιαγραφές και κατασκευάζεται σύμφωνα με τα ευρωπαϊκά περιβαλλοντικά πρότυπα. Όπως είναι γνωστό, στις πόλεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης από το 2025 προβλέπεται να απαγορευτεί η κυκλοφορία οχημάτων με κινητήρες ντίζελ. Ως εκ τούτου, η παραγωγή αυτών των φορτηγών δεν είναι μόνο ελπιδοφόρα τάση, αλλά μια αναγκαιότητα στις συνθήκες της σύγχρονης αγοράς", σημείωσε η υπηρεσία Τύπου του "Bogdan".

Η εταιρεία τονίζει ότι το οικολογικό όχημα έχει προοπτικές παραγωγής, η "Bogdan" είναι η πρώτη στη χώρα που τις έχει ανταποκριθεί. Η ουκρανική εταιρεία βλέπει προοπτικές για την παραγωγή ηλεκτρικών ειδικών οχημάτων για τις χώρες της ΕΕ, οι οποίες επί του παρόντος έχουν μεγάλη ζήτηση σε οικολογικά οχήματα. Στο μέλλον, οι ουκρανικές πόλεις μπορεί επίσης να ενδιαφέρονται για τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα, το καθοριστικό ζήτημα των οποίων είναι η φιλική προς το περιβάλλον λειτουργία.

Bogdan2

Το ηλεκτρικό αυτοκίνητο, που κατασκευάστηκε στην Ουκρανία, έλαβε θετική έγκριση από τον πελάτη, Banke Electromotive. Μετά την ολοκλήρωση της πιστοποίησης στη Δανία θα ξεκινήσει η παραγωγή μεγάλης κλίμακας στο πλαίσιο σύμβασης με ευρωπαϊκή εταιρεία.

Την ίδια στιγμή, στην ουκρανική εταιρεία τονίζουν ότι η Ουκρανία εξακολουθεί να μην δείχνει σημαντικό ενδιαφέρον για μια τέτοια τεχνολογία, η οποία αντικαθιστά παρωχημένα αυτοκίνητα που αλλοιώνουν το περιβάλλον.

«Ενώ οι ευρωπαϊκές εταιρείες παραγγέλνουν από ουκρανό παραγωγό τα ειδικά οικολογικά οχήματα για την αποκομιδή των οικιακών απορριμμάτων, η δικιά μας χώρα κοιτά πίσω σ’ αυτόν το τομέα. Παρόλο που τα ηλεκτρικά απορριμματοφόρα από τη "Bogdan" ξεπερνούν τα ανάλογα σε χαρακτηριστικά και η εταιρεία είναι έτοιμη να τα κατασκευάσει για τις πόλεις της Ουκρανίας», είπαν στην υπηρεσία Τύπου της εταιρείας.

Το ειδικό όχημα ERCV27 είναι ικανό να επιταχύνει έως 80 χιλιόμετρα την ώρα. Η αυτονομία χωρίς επαναφόρτιση των μπαταριών έλξης σε πλήρες βάρος οχήματος είναι 220 χλμ. Και η διάρκεια εκμετάλλευσής τους είναι 12 χρόνια. Το όχημα είναι εξοπλισμένο με συνδυασμένο εξαερισμό, υδροθερμάστρες, κλειστά κυκλώματα παρακολούθησης και κλιματισμό.

Υπενθυμίζουμε ότι η εταιρεία έχει εμπειρία στην κατασκευή των πιο σύγχρονων τρόλεϊ για την Ουκρανία και την Ευρώπη, ηλεκτρικά λεωφορεία για την Πολωνία και την Τσεχία όπως και λεωφορεία για τη Γαλλία.


Μετάφραση: Κίρα Βερεσάγκινα

Πηγή: 1