| sadowod.com | vivaspb.com |

Η Ουκρανία έχει συμφωνίες ελεύθερου εμπορίου με 45 χώρες

Γράφτηκε από τον/την Admin1 . ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

TradeZone

Κατά τα έτη ανεξαρτησίας, η Ουκρανία έχει υπογράψει 16 συμφωνίες ελεύθερου εμπορίου που καλύπτουν 45 χώρες.

Η πιο εκτεταμένη ζώνη ελευθέρων συναλλαγών συνάφθηκε μεταξύ της Ουκρανίας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης, η οποία τέθηκε σε ισχύ την 1η Σεπτεμβρίου 2017.
Τον Αύγουστο του 2017, τέθηκε σε ισχύ η Συμφωνία Ελευθέρων Συναλλαγών με τον Καναδά (εμπόριο βασικών εμπορευμάτων και δημόσιες συμβάσεις).

Επιπλέον, η Ουκρανία έχει συμφωνίες ελεύθερων συναλλαγών με τη Γεωργία (εμπόριο αγαθών), την ΠΓΔΜ (εμπόριο αγαθών), το Μαυροβούνιο (εμπόριο αγαθών και υπηρεσιών), τις χώρες της Ευρωπαϊκής Ζώνης Ελεύθερων Συναλλαγών (Ισλανδία, Λιχτενστάιν, Νορβηγία και Ελβετία) και την ΕΑΚ (από την 1η Ιανουαρίου 2016, η Ρωσία αρνήθηκε μονομερώς να εκπληρώσει τις υποχρεώσεις της βάσει αυτής της συμφωνίας).

Χθες, 21 Νοεμβρίου, η κυβέρνηση της Ουκρανίας ενέκρινε το σχέδιο συμφωνίας ελευθέρων συναλλαγών με το Ισραήλ. Ο Υπουργός Οικονομικής Ανάπτυξης και Εμπορίου Στεπάν Κούμπιβ ανέφερε ότι η συμφωνία μπορεί να υπογραφεί μέχρι τα τέλη του 2018.

Σύμφωνα με τον Υπουργό, η Ουκρανία συνεχίζει τις συνομιλίες για τη σύναψη συμφωνιών ελευθέρων συναλλαγών με την Τουρκία και τη Σερβία. Ο Στεπάν Κούμπιβ υποσημείωσε, ότι η Ουκρανία τώρα μπορεί να παραδώσει τα προϊόντα της χωρίς εισαγωγικούς δασμούς σε αγορές με δυναμικότητα άνω των 850 εκατομμυρίων ανθρώπων.


Άννα Μανιάτη