| sadowod.com | vivaspb.com |

Η Ουκρανία θα προσφέρει στους επενδυτές έργα 20-30 δις. δολαρίων συνολικά

Γράφτηκε από τον/την Admin1 . ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

InvestProjectsBig

InvestProjectsBig

Η Ουκρανία μέχρι τον Δεκέμβριο του τρέχοντος έτους θα μπορούσε να παρουσιάσει στους επενδυτές για να συζητήσουν ένα πακέτο επενδυτικών σχεδίων συνολικού ύψους περίπου 20-30 δις. δολαρίων,

αναφέρει το UNIAN, σύμφωνα με τον επικεφαλή του Εθνικού Συμβουλίου Επενδύσεων, Boris Lozhkin.

Σύμφωνα με τον Lozhkin, η Ουκρανία πρέπει να αποφασίσει όχι μόνο για ρυθμιστικά θέματα, αλλά και να δημιουργήσει τις συνθήκες για να πραγματοποιηθούν τα μεγάλα επενδυτικά σχέδια.
Κατά τη διάρκεια του Ουκρανό-Γαλλικού επιχειρηματικού φόρουμ στο Παρίσι, είπε ότι τα έργα 20-30 δις. δολαρίων πρέπει να δημιουργηθούν και να προσφερθούν στους επενδυτές έως το Δεκέμβριο. Και, επίσης, ότι αυτά τα έργα πρέπει θα γίνουν κινητήρες της οικονομικής ανάπτυξης της Ουκρανίας.

Ο πρόεδρος της Ουκρανίας, Petro Poroshenko, είναι επίσης βέβαιος ότι το «επενδυτικό κλίμα είναι θέμα ζωής και θανάτου για την Ουκρανία. Η Ουκρανία δεν μπορεί να ζήσει μόνο με δόσεις από το ΔΝΤ, την Παγκόσμια Τράπεζα, τη μακροοικονομική χρηματοδότηση της ΕΕ. Η βοήθεια αυτή είναι - αν θέλετε - για να δημιουργηθεί ένα οικονομικό μαξιλάρι για τις μεταρρυθμίσεις. Αλλά αξιολόγηση της αποτελεσματικότητας των βασικών μεταρρυθμίσεων είναι το ποσό των άμεσων διεθνών επενδύσεων, όταν οι επενδυτές ψηφίζουν για την Ουκρανία με το δολάριο, με την στερλίνα, με το ευρώ και με την γρίβνα, αφού ο εγχώριος επενδυτής είναι σημαντικός για εμάς». Αυτά είπε, ανοίγοντας την τακτική συνάντηση του Εθνικού Συμβουλίου μεταρρυθμίσεων.

Σύμφωνα με την Κρατική Στατιστική Υπηρεσία, ο όγκος των άμεσων ξένων επενδύσεων στην Ουκρανία (μετοχικό κεφάλαιο μη κατοίκων) την 1η Ιουλίου 2016 ανήλθε σε 44,791 δις. δολάρια ΗΠΑ, αυξημένος κατά 2,282 δις δολάρια ΗΠΑ ή 5,4% από την αρχή του έτους, όπου βρισκόταν στο επίπεδο των 42,509 δις. δολαρίων.


Άννα Μανιάτη