| sadowod.com | vivaspb.com |

Στο Κίεβο λαμβάνει χώρα η έκθεση «Όπλα και Ασφάλεια - 2016» (φωτογραφίες)

Γράφτηκε από τον/την Admin2 . ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ο γραμματέας του Εθνικού Συμβουλίου Ασφαλείας και Άμυνας (ΕΣΑΑ) της Ουκρανίας Oleksandr Turchynov ελπίζει ότι η διεθνής συνεργασία στον τομέα του Στρατιωτικού Βιομηχανικού Συμπλέγματος (ΣΒΣ) θα ενισχύσει το αμυντικό δυναμικό της Ουκρανίας, των εταίρων της και σε γενικές γραμμές την ασφάλεια στην Ευρώπη.

Ανοίγοντας την ΧΙΙΙ Διεθνή εξειδικευμένη έκθεση «Όπλα και Ασφάλεια - 2016» και την Χ Διεθνής Αεροδιαστημική Έκθεση «Aviasvit-ΧΧΙ», ο Γραμματέας του ΕΣΑΑ της Ουκρανίας χαρακτήρισε ως συμβολικό το γεγονός ότι αυτό συμβαίνει στις παραμονές των εξής δύο εορτών: Της Ημέρας της Προστασίας της Υπεραγίας Θεοτόκου και της Ημέρας του Υπερασπιστή της Ουκρανίας, ανέφερε η υπηρεσία τύπου του Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας.

«Οι υπερασπιστές της Ουκρανίας, γενναίοι και δυνατοί άνθρωποι, σταμάτησαν τον εχθρό της χώρας μας, ο οποίος ήταν πολύ πιο ισχυρός από ό, τι είμαστε εμείς. Αιωνία η μνήμη των ηρώων που έδωσαν τη ζωή τους, υπερασπιζόμενοι την Ουκρανία και απελευθερώνοντάς την», δήλωσε ο Turchinov.

Ο Γραμματέας του ΕΣΑΑ της Ουκρανίας τόνισε ότι σε σύντομο χρονικό διάστημα η Ουκρανία επανέλαβε την ικανότητα καταπολέμησης των Ενόπλων Δυνάμεων, και ότι «σήμερα ο ουκρανικός στρατός είναι ένα από τους πιο ικανούς στρατούς της Ευρώπης».

Ο Turchinov είπε ότι ο εχθρός, παρά την κατάπαυση του πυρός, συνεχίζει τις επιθέσεις σε Ουκρανικές θέσεις. Σύμφωνα με τον ίδιο, τα ρωσικά στρατεύματα, που βρίσκονται στο έδαφος της Ουκρανίας, μαζί με τρομοκρατικές ομάδες οι οποίες είναι υπό τον έλεγχό τους, συνεχίζουν την επιθετική στρατιωτική δράση εναντίον της χώρας μας, πυροβολούν χρησιμοποιώντας απαγορευμένα όπλα, με αποτέλεσμα να σκοτώνονται και να τραυματίζονται οι Ουκρανοί στρατιώτες.

«Η Ρωσία, η οποία εισέβαλε στην Κριμαία, πολεμάει στο Ντονμπάς, καταστρέφει με την αεροπορία άμαχες γειτονιές στη Συρία και καίει ανθρωπιστικές αποστολές. Τοποθετεί στην περιοχή του Καλίνινγκραντ επιθετικά πυραυλικά όπλα, συμπεριλαμβανομένης της δυνατότητας διεξαγωγής της πυρηνικής ικανότητας, του πρωτεύοντος παράγοντα κινδύνου και αστάθειας στον κόσμο. Ποια επιχειρήματα χρειάζονται ακόμη για να αποδειχτεί ότι δεν πρέπει να κάνουμε διάλογο με τον επιτιθέμενο. Τον επιτιθέμενο πρέπει να τον σταματήσουμε. Και σήμερα, στα ανατολικά της Ουκρανίας, τον επιτιθέμενο σταματά το θάρρος και ο επαγγελματισμός των στρατιωτικών μας», είπε ο Γραμματέας του ΕΣΑΑ.

Ο Turchinov ανέφερε επίσης ότι οι εγχώριες εταιρείες παράγουν ένα ευρύ φάσμα σύγχρονων και αποτελεσματικών όπλων που κυμαίνονται από τα απλά πυροβόλα του πεζικού, μέχρι τα τελευταία ισχυρά τεθωρακισμένα οχήματα εμπλουτισμένα με προηγμένα συστήματα πυραύλων και τα στρατιωτικά μεταγωγικά αεροσκάφη. «Μας ενδιαφέρει η γόνιμη και αποτελεσματική στρατιωτική-τεχνική συνεργασία με τους εταίρους μας», είπε, τονίζοντας ότι αυτό θα ενισχύσει σημαντικά τις αμυντικές δυνατότητες της Ουκρανίας και των εταίρων της.

«Αυτή η έκθεση είναι ένας πολύ σημαντικός τομέας μέσω του οποίου μπορούμε να μετρήσουμε όχι μόνο την επίτευξη των επιχειρήσεων μας, αλλά και την ικανότητα των εταίρων μας», πρόσθεσε ο Γραμματέας του ΕΣΑΑ της Ουκρανίας. Η έκθεση, είπε ο Turchinov, καταδεικνύει τις δυνατότητες τόσο της Ουκρανίας όσο και των αξιόπιστων συνεργατών της. Εξέφρασε την ελπίδα να συνάψει μια σειρά από νέα συμβόλαια μεταξύ των παραγωγών σύγχρονων όπλων και στρατιωτικού εξοπλισμού, καθώς και τη δημιουργία και συζήτηση κοινών μελλοντικών πρότζεκτ.

Συνοψίζοντας, ο Turchynov εξέφρασε την πεποίθησή του ότι η συνεργασία των συμμετεχόντων στην έκθεση «θα οδηγήσει σε νέους προόδους , οι οποίες θα συμβάλλουν στην παραγωγή ενός νέου σύγχρονου στρατιωτικού εξοπλισμού και όπλων, προκειμένου να ενισχυθεί το αμυντικό δυναμικό της Ουκρανίας και των εταίρων μας και σε γενικές γραμμές η ασφάλεια στην Ευρώπη».

Στην έκθεση παρευρίσκονται περισσότεροι από 400 συμμετέχοντες από 13 χώρες, ενώ περισσότεροι από 100 συμμετέχοντες από 25 χώρες έχουν σκοπό να αποφασίσουν την αγορά όπλων.

Μετάφραση: Ιωάννα Τελιανίδη

Πηγή: censor.net.ua