| sadowod.com | vivaspb.com |

Η κυβέρνηση έχει ετοιμάσει νομικό πλαίσιο για την εφαρμογή της «ψηφιακής οικονομίας» - Kubiv

Γράφτηκε από τον/την Admin2 . ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

To Υπουργικό Συμβούλιο της Ουκρανίας έχει ετοιμάσει νομοθεσία η οποία είναι αναγκαία για την έγκριση του προγράμματος «Ψηφιακή Οικονομία» στην Ουκρανία. Αυτό ανακοινώθηκε από τον Πρώτο Αναπληρωτή Πρωθυπουργό Stephen Kubiv κατά τη διάρκεια ομιλίας του σε Φόρουμ για θέματα της ψηφιακής οικονομίας.


Το πακέτο των νομοθετικών πρωτοβουλιών, η κυβέρνηση θα το παραδώσει στη Verkhovna Rada της Ουκρανίας, τον Σεπτέμβριο, είπε ο Kubiv.

«Αυτοί οι νόμοι δεν ασκούν πολιτική, είναι προοδευτικά καινοτόμοι. Πρόκειται για μια επένδυση η οποία προϋποθέτει ένα πολύ σημαντικό επιπλέον κόστος και η οποία θα αλλάξει την Ουκρανία από άποψη διαφάνειας και διαφθοράς», ανέφερε σχετικά ο υπάλληλος.

Ο Kubiv είπε επίσης, ότι πρόκειται για νομοθετήματα που σχετίζονται με την ηλεκτρονική ασφάλεια, τα πρότυπα των ψηφιακών δικτύων και τα δικαιώματα κυριότητας των δεδομένων.

Σύμφωνα με τον αντιπρόεδρο, η Ουκρανία με την εισαγωγή του προγράμματος «ProZorro», έκανε τα πρώτα βήματα προς την ψηφιοποίηση και αυτοματοποίηση ορισμένων διαδικασιών. Σύμφωνα με τον ίδιο, αυτό θα βοηθήσει στην καταπολέμηση της διαφθοράς και στη μεταφορά των ξεπερασμένων γραφειοκρατικών διαδικασιών σε σύγχρονη ψηφιακή μορφή.

Την παραμονή ο Kubiv συζήτησε με τον Επίτροπο της ΕΕ στα θέματα της ψηφιακής οικονομίας και ψηφιακής κοινωνίας Gunther Oettinger για τα θέματα που σχετίζονται με την ανάπτυξη της ψηφιακής οικονομίας στην Ουκρανία, μεταξύ των οποίων οι προοπτικές για την εφαρμογή στην Ουκρανία του πρότζεκτ της «ψηφιακής κοινότητας» με τα κράτη μέλη της ΕΕ.

Μετάφραση: Ιωάννα Τελιανίδη

Πηγή: 1