| sadowod.com | vivaspb.com |

Στο εξής το ναυπηγείο της Χερσώνας θα λειτουργεί επτά ημέρες την εβδομάδα

Γράφτηκε από τον/την Admin1 . ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

KhersonPallada

KhersonPallada


Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης στην περιοχή της Χερσώνας στην ανατολική Ουκρανία τον Μάιο 2016, ο Πρόεδρος της Ουκρανίας Πετρό Ποροσένκο επισκέφθηκε την Κρατική Ναυτική Ακαδημία της Χερσώνας και το ναυπηγείο «Παλλάδα».

Ερωτηθείς από τους δόκιμους της Ακαδημίας, ο αρχηγός του ουκρανικού κράτους σημείωσε ότι οι προσπάθειες για την ανάπτυξη της ναυτιλιακής βιομηχανίας εστιάζεται, ιδίως στην προσέλκυση των ισχυρών ξένων επενδύσεων για τη διαχείριση των θαλάσσιων λιμένων.

Σύμφωνα με τον Πρόεδρο, το ενδιαφέρον των ξένων εταίρων για τη μεταρρύθμιση της ναυτιλιακής βιομηχανίας της χώρας μας, θα βοηθήσει στη βελτίωση των υποδομών των λιμένων και θα συμβάλλει στην αύξηση του κύκλου εργασιών τους. Πρόσθεσε επίσης ότι κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του στην Ιαπωνία κατέληξε σε συμφωνία με πιθανούς επενδυτές για την ανάπτυξη των λιμένων που βρίσκονται στα παράλια της Μαύρης Θάλασσας. Κατά τη διάρκεια αυτής της επίσκεψης ο Ποροσένκο μαζί με τον γενικό διευθυντή του εργοστασίου "Παλλάδα" Βαλέρυ Μαλομάνοβ υπέγραψε το Πρωτόκολλο της τεχνικής ετοιμότητας της πλωτής δεξαμενής, για το λογαριασμό του πελάτη από τη Νότια Αφρική.

Όπως μας πληροφόρησε ο Πρόεδρος της Ένωσης των ναυπηγείων της Ουκρανίας Βίκτορ Λισίτσκυ, η μόλις επικυρωθείσα συμφωνία από την Κύπρο για τη ναυπήγηση της επόμενης πλωτής δεξαμενής, θέτει το ναυπηγείο της Χερσώνας στη λειτουργία πλήρους απασχόλησης. Τις πληροφορίες αυτές επιβεβαίωσε ο νομάρχης της Χερσώνας ο Αντρίϋ Πουτίλοβ, ο οποίος, όπως ενημερώνει το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων «Ukrinform», σημείωσε ότι οι αντίστοιχες συμβάσεις μπορούν σύντομα να υπογραφούν με τους πελάτες από τη Νότια Αφρική και το Καζακστάν.
Αυτή είναι πάρα πολύ καλή είδηση, σημειώνει ο κύριος Λισίτσκι, επειδή μέχρι πρόσφατα το εργοστάσιο λειτουργούσε μόνο τέσσερις ημέρες την εβδομάδα, και είχε μεγάλο χρέος προς το προσωπικό. Αυτή τη στιγμή τα χρέη προς το προσωπικό έχουν πλήρως εξοφληθεί, και το εργοστάσιο προσλαμβάνει 500 νέους υπαλλήλους, γιατί από τώρα θα λειτουργήσει επτά ημέρες την εβδομάδα.


Γαλήνη Μασλιούκ