| sadowod.com | vivaspb.com |

Forbes: Πτωτική τάση στον πλούτο των 100 πλουσιότερων Ουκρανών

. ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ReachestUkrainians

Ο συνολικός πλούτος των 100 ̟ πλουσιότερων Ουκρανών μειώθηκε κατά ένα τέταρτο το παρελθόν έτος, φτάνοντας τα 20 δισ. δολλ, σύμφωνα με την οικονομική επιθεώρηση της Forbes Ουκρανίας.

Η πτώση των τιμών των πρώτων υλών, η μείωση στις πωλήσεις χημικών προϊόντων , η ύφεση στον τομέα των έργων, η παύση δραστηριότητας παραγωγικών μονάδων στη ζώνη εχθροπραξιών στα ανατολικά και η απώλεια της ρωσικής αγοράς συνέβαλαν στη μείωση αυτή. 

Ο επιφανής ουκρανός ολιγάρχης Renat Akhmetov με 2,3 δις δολλ. βρίσκεται στην κορυφή της λίστας. Οι συνιδιοκτήτες της PrivatBank Ihor Kolomoisky και Hennadiy Boholiubov μοιράζονται τη δεύτερη θέση (με 1,3 δις δολλ ο καθένας).
Ο ιδιοκτήτης της “Interpipe Corporation” Victor Pinchuk κατατάσσεται στην τέταρτη θέση με 1,2 δισ. $. Ο βασικός μέτοχος στην γεωργική εκμετάλλευση «MHP» Yiuri Kosiuk είναι πέμπτος με περιουσία του σε 1 δις $. Ο ιδιοκτήτης της «Roshen Corporation» και Πρόεδρος της Ουκρανίας Petro Poroshenko είναι ο έκτος πλουσιότερος ουκρανός, με περιουσία του εκτιμάται σε 858 εκατ $. Στις επόμενες θέσεις βρίσκονται ο Oleksiy Vadatursky (840 εκατ. δολλ), ο Oleksandr Υaroslavsky (721 εκατ. δολλ) και ο Andriy Verevsky (694 εκατ. δολλ). Τέλος, ο πρώην Δήμαρχος του Κιέβου Leonid Chernovetsky, ο οποίος ζει στη Γεωργία, βρίσκεται στην δέκατη θέση με περιουσία 680 εκατ. δολλ.
Μηνιαίο Οικονομικό ∆ελτίο Ουκρανίας,

 

Μηνιαίο Οικονομικό ∆ελτίο Ουκρανίας,
Γραφείο Ο.Ε.Υ. Κιέβου