| sadowod.com | vivaspb.com |

Ο Καναδάς επέβαλε κυρώσεις κατά 15 Ρώσων πολιτών

Γράφτηκε από τον/την Admin1 . ΚΡΙΜΑΙΑ

CanadaSanctions

Ο Καναδάς επέβαλε κυρώσεις κατά των Ρώσων πολιτών, συμπεριλαμβανομένων έξι «βουλευτών» της Δούμας, οι οποίοι εξελέγησαν στην κατεχόμενη Κριμαία.

Σημειώνεται ότι οι κυρώσεις αυτές αποτελούν απάντηση στις εκλογές για τη Δούμα, οι οποίες έγιναν στην κατεχόμενη Κριμαία.
«Ο Καναδάς δεν αναγνωρίζει τη νομιμότητα και τα αποτελέσματα των εκλογών στην κατεχόμενη χερσόνησο της Κριμαίας, δεδομένου ότι δεν πρόκειται ποτέ να αναγνωρίσει την παράνομη προσάρτηση της Κριμαίας και της Σεβαστούπολης από την Ρωσία", δηλώνει το Υπουργείο Εξωτερικών του Καναδά.

Αναφέρεται ότι τα περιουσιακά στοιχεία των προσώπων που περιλαμβάνονται στην λίστα των κυρώσεων θα παγώσουν και συμφωνίες με αυτούς απαγορεύονται.
Το Υπουργείο Εξωτερικών του Καναδά τόνισε ότι οι κυρώσεις είναι ένας τρόπος για να ασκήσει πίεση στη Ρωσία, στο πλαίσιο της προστασίας της ακεραιότητας της Ουκρανίας.

Να υπενθυμίσουμε ότι κυρώσεις κατά των «βουλευτών» της Δούμας , οι οποίοι εξελέγησαν στην κατεχόμενη Κριμαία επέβαλε πρίν η ΕΕ, στη συνέχεια στις 14 Νοεμβρίου, το Υπουργείο Οικονομικών των ΗΠΑ  .
Στη συνέχεια, στις 18 Νοεμβρίου, παρόμοια περιοριστικά μέτρα ελήφθησαν στην Ελβετία.

Μετάφραση: Άννα Μανιάτη

Πηγή: 1