| sadowod.com | vivaspb.com |

Η Ουκρανία θα βοηθήσει τις χώρες της Αφρικής και της Ασίας που λιμοκτονούν, στη μνήμη του Γκολοντομόρ

Γράφτηκε από τον/την Admin2 . ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Στην ενέργεια αυτήν θα συμμετάσχουν επίσημες δομές και όλοι όσοι ενδιαφέρονται ώστε να συμβάλλουν στην προσπάθεια.

Η Ουκρανία προτίθεται να παράσχει βοήθεια στις χώρες της Αφρικής και της Ασίας, οι οποίες υποφέρουν από την πείνα περισσότερο από κάθε τι άλλο, στη μνήμη του Γκολοντομόρ (1932-33). Αυτό αναφέρθηκε από την υπηρεσία Τύπου του Υπουργείου Εξωτερικών.

Στο Υπουργείο έλαβε χώρα η 10η συνάντηση του Δημόσιου Συμβουλίου με σκοπό τη Συνεργασία με Θρησκευτικούς Οργανισμούς. Συνάντηση η οποία διεξήχθη με τη συμμετοχή του Υφυπουργού Εξωτερικών κ. Vasily Bodnar.

«Το Δημόσιο Συμβούλιο θα συνεχίσει να λαμβάνει μέτρα για να τιμήσει τη μνήμη των θυμάτων του Γκολοντομόρ, το 1932-1933 στην Ουκρανία. Ειδικότερα, το Κοινοβούλιο υποστήριξε την πρωτοβουλία του Γενικού Γραμματέα της Συνόδου των Επισκόπων, Bohdan Dzyuraha, για τη δράση να παρασχεθεί μια συμβολική βοήθεια προς την Αφρική και την Ασία, οι οποίες υποφέρουν από την πείνα. Έχοντας ζήσει την τραγωδία της σκόπιμης καταστροφής της ουκρανικής αγροτιάς, όταν το ολοκληρωτικό καθεστώς επέβαλε στον κόσμο την απόκρυψη γεγονότων μαζικής καταστροφής μέσω της πείνας, η Ουκρανία τιμά τη μνήμη των θυμάτων του Γκολοντομόρ, με την παροχή βοήθειας στον πληθυσμό άλλων χώρων, οι οποίες λιμοκτονούν από την πείνα», αναφέρεται στη σχετική δήλωση.

Γύρω από το σλόγκαν «Μη κλαις, ανέλαβε δράση. Η αδιαφορία σκοτώνει!» επιχειρείται η ένταξη στη δράση όχι μόνο από τις επίσημες δομές δράση, και την κοινωνία των Ουκρανών πολιτών που δεν είναι αδιάφοροι, εντός και της χώρας.

Μετάφραση: Ιωάννα Τελιανίδη

Πηγή: ukr.segodnya.ua