| sadowod.com | vivaspb.com |

GULAG στο Ντόνμπας

Γράφτηκε από τον/την Admin1 . ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Gulag Donbas

Σύμφωνα με την Deutschlandfunk, μία από της πηγές χρηματοδότησης των λεγόμενων «δημοκρατιών» στον Ντόνμπας είναι η καταναγκαστική εργασία κρατουμένων.

Οι αυτονομιστές στα κατεχόμενα εδάφη της Ανατολικής Ουκρανίας διατηρούν ένα δίκτυο των λεγόμενων στρατοπέδων εργασίας. Σύμφωνα με το γερμανικό ραδιοφωνικό σταθμό Deutschlandfunk σε αυτά τα στρατόπεδα χιλιάδες κρατούμενοι των «ΛΔΛ / ΛΔΝτ» εξαναγκάζονται σε εργασίες χωρίς αμοιβή.

Η «Ανατολική Ομάδα Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων», η οποία παρακολουθεί την κατάσταση στις αυτοαποκαλούμενες «δημοκρατίες» και αναφέρεται από την Deutschlandfunk, δηλώνει ότι τα έσοδα από τα εν λόγω στρατόπεδα καταναγκαστικής εργασίας φτάνουν έως 500 χιλ. ευρώ το μήνα. Τα κεφάλαια αυτά χρησιμοποιούνται για τη χρηματοδότηση των αυτονομιστών στο Ντόνμπας.

Οι αυτοαποκαλούμενες κυβερνήσεις των «ΛΔΛ / ΛΔΝτ» στην ερώτηση σχετικά με τη λειτουργία των στρατοπέδων δεν απάντησαν.

Ακτιβιστές των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και δημοσιογράφοι βασίζονται σ το γεγονός ότι στα στρατόπεδα στην ανατολική Ουκρανία φυλακίζονται έως 10 χιλιάδες κρατούμενοι. Πολλοί από αυτούς δεν είχαν λόγους να ήταν σε στρατόπεδο. Προβάλλεται ότι εν μέρει πρόκειται για άτομα που καταδικάστηκαν από τα ουκρανικά δικαστήρια σε φυλακή πριν την άνοιξη του 2014. Προς το παρόν, οι άνθρωποι αυτοί είτε είχαν ήδη υπηρετήσει τις καταδίκες τους, ή έπρεπε να εφαρμοστεί αμνηστία ή άλλοι μετριασμοί της ποινής, όπως προβλέπεται από την Ουκρανική νομοθεσία.


Gulag Donbas1

Ο χάρτης δείχνει ότι τα στρατόπεδα είναι στην ανεξέλεγκτη περιοχή της  Ουκρανίας , ιδιαίτερα στις πόλεις της Λούγκανσκ, Μπριάνκα, Αλτσέβσκ, Περεβάλσκ, Παετρόβσκε.

 

Μετάφραση: Άννα Μανιάτη

Πηγή: 1