| sadowod.com | vivaspb.com |

Το ουκρανικό μενταγιόν SenStone για τη μετατροπή φωνής σε κείμενο, μάζεψε 50 χιλιάδες δολάρια στην πλατφόρμα Kickstarter μέσα σε δύο ημέρες

Γράφτηκε από τον/την Admin2 . ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Την περασμένη άνοιξη, η ουκρανική ομάδα παρουσίασε το πρώτο εθνικό startup της τεχνολογίας στο χώρο της μόδας (όπως οι ίδιοι προσδιορίζουν το προϊόν τους). Είναι ένα μοντέρνο κόσμημα SenStone, το οποίο μπορεί να χρησιμοποιηθεί για τη μετατροπή φωνητικών σημειώσεων σε κείμενο.

Το βράδυ της 7ης Φεβρουαρίου ξεκίνησε η εκστρατεία προκειμένου να αντλήσει τα απαιτούμενα κεφάλαια για την παραγωγή μενταγιόν σε πλατφόρμα Kickstarter. Ο στόχος ήταν να μαζευτούν τα 50 χιλιάδες δολάρια. Έως το πρωί τις 9ης Φεβρουαρίου η ουκρανική ομάδα κατάφερε να συγκεντρώσει 51 χιλιάδες δολάρια κι ενώ ως το τέλος της εκστρατείας υπάρχουν ακόμα 36 ημέρες.

Σύμφωνα με τον Nazar Fedorchuk, συγγραφέα της ιδέας SenStone, το μενταγιόν πιθανότατα θα κατασκευάζεται στην Ασία, αν και η κύρια επεξεργασία του προϊόντος γίνεται στην Ουκρανία.

Οι προγραμματιστές έχουν ήδη ολοκληρώσει το έργο τους πάνω στο πρωτότυπο και έχουν αποστείλει 12 δείγματα των gadgets για να αποσπάσουν τα σχόλια των δημοσιογράφων από τις ΗΠΑ και τη Βρετανία. Οι πρώτες παραδόσεις έχουν προγραμματιστεί για τον Ιούλιο του τρέχοντος έτους. Η λιανική τιμή της βασικής διαμόρφωσης της συσκευής ορίστηκε σε 145 δολάρια.

Το SenStone έχει διάμετρο 2,9 χιλιοστών και ζυγίζει 26 γραμμάρια. Κρατάει σημειώσεις με ένα κλικ, ταυτόχρονα τις μετατρέπει σε κείμενο και τις ταξινομεί κατά τα πρότυπα και τα θέματα που δημιουργούνται από το χρήστη. Αναγνωρίζει 7 γλώσσες και η μπαταρία του λειτουργεί έως και 3 ημέρες.

Για την εγγραφή καλύτερα να έχετε το κόσμημα κοντά στο στόμα (σε απόσταση 20 cm). Μαζί με τη συσκευή παρέχεται και η εφαρμογή, η οποία δίνει τις δυνατότητες διαβάσματος των καταγραμμένων αρχείων, ακούσματός τους, οργάνωσης με tags, κλπ.

Μετάφραση: Ιωάννα Τελιανίδη

Πηγή: global-ukraine-news.org