| sadowod.com | vivaspb.com |

Η Avdiivka κάτω από πυρά. Η νέα επιδείνωση στο Ντόνμπας

Γράφτηκε από τον/την Admin1 . ΚΟΙΝΩΝΙΑ

AvdeevkaFire

Την Κυριακή, 29 Ιανουαρίου, οι κατακτητές άρχισαν εντατικό βομβαρδισμό στη βιομηχανική ζώνη της περιοχής της Avdiivka (περιοχή του Ντονέτσκ) με τα φορητά όπλα, όλμους. Οι μάχες δεν υποχωρούν ακόμα και σήμερα.

Στις 29 Ιανουαρίου η επίθεση των τρομοκρατών δεν πέτυχε. Ο Ουκρανικός στρατός όχι μόνο σταμάτησε την προσβολή στην Avdiivka αλλά και κατέλαβε στρατηγικές θέσεις. Παράλληλα, οι στρατιώτες των Ένοπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας έλαβαν ενισχύσεις, διατηρούν τις θέσεις τους και είναι έτοιμοι για οποιεσδήποτε εξελίξεις.

Στην έδρα της ATΕ πιστεύουν ότι η επίθεση στη Avdiivka είναι πρόκληση και προσπάθεια των υβριδικών στρατευμάτων να κατηγορήσουν την ουκρανική πλευρά για την παραβίαση των συμφωνιών του Μινσκ σχετικά με την κατάπαυση του πυρός. Το αρχηγείο της ATΕ είναι πεπεισμένο ότι εκείνοι, οι οποίοι έστειλαν ενόπλους στην επίθεση ήξεραν ότι θα αποτύχουν, και απλά ήθελαν να έχουν όσο το δυνατόν πιο πολλά θύματα.

Ως αποτέλεσμα των επιθέσεων των ουκρανικών θησείων στην Avdiivka τέσσερις Ουκρανούς στρατιώτες έχασαν τις ζωές τους και εννέα τραυματίστηκαν. Η πλευρά των υβριδικών φιλορωσικών δυνάμεων έχασε 9 άτομα, 24 τραυματίστηκαν, ο ένας αιχμαλωτίσθηκε, αναφέρει το κέντρο Τύπου της ATΕ.

AvdeevkaFire2

AvdeevkaFire2

Κάτω από τα πυρά έπεσαν όχι μόνο οι θέσεις του ουκρανικού στρατού, αλλά και οι κατοικημένες περιοχές της Avdiivka που προκάλεσε διακοπή ηλεκτρικού ρεύματος στη πόλη και τραυματισμό δύο κατοίκων.

Άννα Μανιάτη