| sadowod.com | vivaspb.com |

Oυκρανή κατάφερε τη συγκλονιστική ανακάλυψη που θα μπορούσε να σώσει την ανθρωπότητα από τον καρκίνο και άλλες ασθένειες

Γράφτηκε από τον/την Admin2 . ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Η Olga Brovarets, στα 28 της χρόνια, έγινε η νεότερη διδάκτωρ επιστήμων στην Ουκρανία, η ανώτερη ερευνήτρια στο Ινστιτούτο Μοριακής Βιολογίας και Γενετικής στο Κίεβο. Για την Olga Brovarets υπάρχουν προβλέψεις ότι θα προταθεί για το βραβείο Νόμπελ. Για εκείνη γράφουν τα πιο διάσημα επιστημονικά περιοδικά στον κόσμο, ενώ οι ισχυρότερες ευρωπαϊκές χώρες την καλούν να μετακομίσει σε αυτές με οποιουσδήποτε όρους. Ωστόσο παραμένει στο σπίτι της.

Είναι το λιγότερο εντυπωσιακή η ανακάλυψη της Olga Brovarets, διότι δίνει την ελπίδα για μια πλήρη ανάκαμψη από τον καρκίνο και πολλές άλλες ασθένειες, οι οποίες προκαλούν οι μεταλλάξεις.

«Από τη στιγμή της ανακάλυψης του DNA το 1953 από τον Watson Creek, κατέστη σαφές το πώς γίνεται να εξηγηθούν οι εμφανίσεις των σημειακών μεταλλάξεων. Η εξήγηση στοιχειοθετούνταν από το χτίσιμο λάθος ζευγαριών. Αλλά το πώς διαμορφώνονται και ποια είναι η φύση τους, παραμένει ασαφές», λέει η Olga Brovarets.

Το σώμα του κάθε ατόμου, όπως είναι γνωστό, περιέχει 23 ζεύγη χρωμοσωμάτων. Σε κάθε χρωμόσωμα, το μόριο DNA μεταφέρει όλες τις γενετικές πληροφορίες και μοιάζει με στριμμένη σπείρα. Εάν αυτήν τη σπείρα την ξεστρίψουμε, μας δείχνει ότι όλα τα ζεύγη βάσεων έχουν σαφή γεωμετρική δομή.

Όμως τα ζευγάρια με μετάλλαξη φαίνονται διαφορετικά, οι επιστήμονες τα αποκαλούν «Brokeback». Το πώς καταφέρνουν να εξαπατήσουν το DNA, να κλειστούν σε μια σπείρα, να προκαλέσουν τις αλλαγές και τις αρρώστιες στο σώμα, ήταν ακόμη άγνωστο στον τομέα της επιστήμης. Η Olga ανακάλυψε τη νομοτέλεια, λόγω της οποίας συμβαίνει αυτό.

Όλες αυτές οι μεταλλάξεις όλη την ώρα συνεχίζονται στο DNA, αλλάζοντας έτσι τους ανθρώπους προς το καλύτερο. Αναπτύσσονται, προσαρμόζονται στις πιο δύσκολες συνθήκες. Ταυτόχρονα οι μεταλλάξεις προκαλούν και καρκίνο και πολλές άλλες ασθένειες.

«Το μόριο του DNA είναι ένα μόριο που μεταφέρει πληροφορίες για τη ζωή. Και αν καταλαβαίνουμε πώς θα τροποποιηθεί αυτό το μόριο, το πώς γίνεται η μεταλλαξιγένεση, θα μπορέσουμε να προστατεύσουμε τους εαυτούς μας από την ασθένεια», δήλωσε ο Βλαντιμίρ Ιλτσένκο, διευθυντής του Ινστιτούτου της Υψηλής Τεχνολογίας του Εθνικού Πανεπιστημίου του Κιέβου του Taras Shevchenko.

Αυτή είναι πραγματικά μια επιστημονική ανακάλυψη του παγκόσμιου επίπεδου. Όλους τους υπολογισμούς, η Olga πραγματοποιούσε στο ινστιτούτο, σε έναν ισχυρό διακομιστή, τον οποίο αγόρασε με χρήματα επιχορήγησης. Για να πειραματιστείτε με το αληθινό DNA στην Ουκρανία δεν είναι τεχνικά δυνατό. Όμως οι Αμερικανοί έχουν επιβεβαιώσει όλους τους υπολογισμούς της Olga με πραγματικά αποτελέσματα από τα εργαστήριά τους.

Μετάφραση: Ιωάννα Τελιανίδη

Πηγή: tsn.ua