| sadowod.com | vivaspb.com |

Ο πύραυλος «Vega» με τον ουκρανικό κινητήρα, έθεσε σε τροχιά τα διαστημικά σκάφη της Google

Γράφτηκε από τον/την Admin2 . ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Στις 16 Σεπτεμβρίου, στις 4:43 ώρα Κίεβου, από το Διαστημικό Κέντρο Κουρού (Γαλλική Γουιάνα) ο φορέας πυραύλων «Vega» με τον ουκρανικό κινητήρα, έθεσε σε τροχιά τα διαστημικά σκάφη της Google.

Ανακοινώθηκε από την υπηρεσία Τύπου της Κρατικής Υπηρεσίας Διαστήματος στο Facebook. Ως κατασκευαστής του κινητήρα αναγνωρίζεται η κρατική επιχείρηση «Yuzhnoye Design Office» και Production Association Yuzhny Machine-Building Plant named after A.M. Makarov.

«Πραγματοποιήθηκε επιτυχημένη εκτόξευση του ευρωπαϊκού πυραύλου εύκολης κατηγορίας «Vega», με τον πρώτο δορυφόρο Τηλεπισκόπισης του Περού PeruSAT-1 και διαστημόπλοια SkySat-4, 5, 6, 7 για τον αμερικανικό χειριστή Bella Terra, που ανήκει sτην Google», αναφέρεται σε σχετική δήλωση.

Ο φορέας πυραύλων δημιουργήθηκε από τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Διαστήματος (ESA), μαζί με τον Ιταλικό Οργανισμό Διαστήματος (ASI). Ο φορέας φτάνει σε ύψος 30 μέτρων και είναι σε θέση να τοποθετήσει σε τροχιά ένα ωφέλιμο φορτίο έως 2.500 κιλά. Ο κάθε δορυφόρος SkySat ζυγίζει περίπου 110 κιλά.

Όπως έγινε γνωστό, αυτή ήταν η έβδομη έναρξη στο πλαίσιο του προγράμματος «Vega» και η πρώτη του τρέχοντος έτους.

Μετάφραση: Ιωάννα Τελιανίδη

Πηγή: global-ukraine-news.org