| sadowod.com | vivaspb.com |

Ουκρανικό πρότζεκτ κέρδισε το διαγωνισμό των Νεοφυών επιχειρήσεων στο Σαν Φρανσίσκο

Γράφτηκε από τον/την Admin2 . ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Για πρώτη φορά ένα έργο που δημιούργησαν Ουκρανοί κέρδισε τη μάχη Startup Battlefield, που πραγματοποιείται κάθε χρόνο στο Σαν Φρανσίσκο.

«Η πλατφόρμα Mobalytics, οι ιδρυτές της οποίας είναι οι Ουκρανοί Bohdan Suchyk και Nikolay Lobanov, έλαβε το Κύπελλο Disrupt και μια επιταγή 50 χιλιάδων δολαρίων», - αναφέρεται στη δήλωση.

Η πλατφόρμα Mobalytics είναι ουσιαστικά ένας προπονητής για τους gamers, ο οποίος λαμβάνει υπόψη του την ικανότητα και τις δεξιότητες του παίκτη και του δίνει όλες τις πληροφορίες για να βελτιωθεί το επίπεδο του παίκτη ή του χαρακτήρα του παιχνιδιού.

Η Beta έκδοση που παρουσιάστηκε κατά το διαγωνισμό, κέρδισε τις καρδιές των κριτικών επιτροπής σε σχέση με μεγαλύτερες Venture εταιρείες, και εταιρίες τεχνολογίας όπως οι Founders Fund, Sequoia Capital, NextEv, YouTube και φυσικά TechCrunch.

Το Startup παρουσιάζεται ως Ουκρανικό-Λιβανικό πρότζεκτ λόγω του ότι ο τρίτος ιδρυτής Amin Issa κατάγεται από το Λίβανο. Η Mobalytics ξεκίνησε από την εξυπηρέτηση των παικτών του online-παιχνιδιού League of Legends. Περαιτέρω, η Mobalytics σχεδιάζει να καλύψει και άλλα παιχνίδια, όπως τα Overwatch, DOTA 2 και Counter Strike.

Μετάφραση: Ιωάννα Τελιανίδη

Πηγή: hromadske.ua