| sadowod.com | vivaspb.com |

Η επικαιρότητα - Δημιουργία στρατιωτικής αστυνομίας

Γράφτηκε από τον/την Admin2 . ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Σύμφωνα με τα λεγόμενα του Υποστράτηγου Igor Kryshtun, το 2012 η Στρατιωτική Υπηρεσία της Έννομης τάξης αποδείχθηκε το πιο αποτελεσματικό μέσο για την καταπολέμηση του εγκλήματος, μέσω διεξαγωγής έρευνας και ακύρωσης εγκληματικών διαδικασιών. Σήμερα είναι προγραμματισμένο, αυτές οι πληρεξουσιότητες να έχουν ως αφετηρία τη στρατιωτική αστυνομία, η οποία θα αντικαταστήσει την ΣΥΕτ μέχρι το 2020. Η δημιουργία της, ειδικότερα, προβλέπεται στο στρατηγικό Δελτίο Άμυνας.


Συνολικά η στρατιωτική αστυνομία θα έχει πληρεξουσιότητες όπως η εξέταση των αιτήσεων και των εκθέσεων των εγκληματικών αδικημάτων, η εφαρμογή των δράσεων έρευνας και η προδικαστική διερεύνηση στρατιωτικών εγκληματικών πράξεων. Τώρα, το Υπουργείο Άμυνας συνεχίζει τις εργασίες για το σχέδιο νόμου «Περί Στρατιωτικής Αστυνομίας της Ουκρανίας». Παρέχει νομοθετική ρύθμιση της κατάστασης, των αρμοδιοτήτων, των καθηκόντων και των λειτουργιών του.

«Στρατιωτική αστυνομία υπάρχει σχεδόν σε όλες τις αναπτυγμένες χώρες του κόσμου. Και ο ρόλο της στη διατήρηση της τάξης μεταξύ των στρατευμάτων είναι πολύ υψηλός», δήλωσε ο Υποστράτηγος Igor Kryshtun. Έχουμε μελετήσει την εμπειρία των ΗΠΑ, της Γερμανίας, της Γαλλίας και της Πολωνίας. Και συνεργαζόμαστε στενά με την στρατιωτική αστυνομία του Καναδά. Το έργο αυτό συνεχίζεται εδώ και ενάμιση χρόνο. Υπό την καθοδήγηση των Καναδών εκπαιδευτών, οι δικοί μας στρατιώτες ακολουθούν σεμινάρια σύμφωνα με τα πρότυπα του ΝΑΤΟ, συμπεριλαμβανομένης της βελτίωσης ειδικών, γλωσσικών, πυροσβεστικών, ιατρικών και τακτικών εκπαιδεύσεων.

Μετάφραση: Ιωάννα Τελιανίδη

Πηγή: 1