| sadowod.com | vivaspb.com |

Ουκρανικό ελικόπτερο έσπασε 9 παγκόσμια ρεκόρ

Γράφτηκε από τον/την Admin2 . ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Το ουκρανικό ελικόπτερο Mi-8MSB κατάφερε να σπάσει 9 παγκόσμια ρεκόρ.

Το ελικόπτερο Mi-8, μετά τον εκσυγχρονισμό του στο «410το Εργοστάσιο Πολιτικής Αεροπορίας», απέκτησε κινητήρα ουκρανικής κατασκευής, από το εργοστάσιο «Motor Sich».


Η δημιουργία ενός ουκρανικού ελικόπτερου από το μηδέν σήμερα είναι μια διαδικασία ασύμφορη. Έτσι, πριν από λίγα χρόνια στο εργοστάσιο «Motor Sich», ενεκρίθη η στρατηγική εκσυγχρονισμού, ώστε να δοθεί μια δεύτερη πνοή στα αεροσκάφη. Μας στήριξε το Υπουργείο Άμυνας. Ξεκινήσαμε να προσελκύουμε για τη συνεργασία αυτή τα εργοστάσια παραγωγής αμυντικών συστημάτων, δήλωσε ένας από τους ηγέτες του εργοστάσιου «Motor Sich».

Το αναβαθμισμένο ελικόπτερο κατάφερε να καταρρίψει 9 παγκόσμια ρεκόρ, συμπεριλαμβανομένου του μεγίστου υψομέτρου οριζόντιας πτήσης , 9.150 μ.

Είμαστε οπλισμένοι με παλιά Mi -8T. Ξεπερασμένου κινητήρα TV2-117 ο οποίος αναποτελεσματικός από οικονομικούς παραμέτρους και θέμα ισχύος. Απαιτούνται νέα μηχανήματα τα οποία θα καταναλώνουν λιγότερα καύσιμα. Η καλή μηχανή σε καταστάσεις μάχης μπορεί να σώσει ζωές, ειδικά όταν είναι απαραίτητη η διεξαγωγή ακριβών ελιγμών, ή όταν εγκαίρως πρέπει να πάρει ύψος και να αποκτήσουν ταχύτατα ανεβαίνοντας.

Σε μια εκσυγχρονισμένη εκδοχή, η ζωή του ελικοπτέρου συνεχίζεται, οπότε σε αυτό το μηχάνημα πρέπει να αυξάνονται η ισχύς του και οι αγωνιστικές ικανότητες του, εξηγησε ο αναπληρωτής διοικητής της μηχανικής-αεροπορικής υπηρεσίας της 15ης Ταξιαρχίας Olexiy Bratus.

Μετάφραση: Ιωάννα Τελιανίδη

Πηγή: 1