| sadowod.com | vivaspb.com |

Το Αρχηγείο της ΑΤΕ δήλωσε την επιδείνωση της κατάστασης στο Donbass. Οι τρομοκράτες βομβαρδίζουν κατά μήκος της γραμμής σύγκρουσης.

. ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ato20160524

Η κατάσταση στη ζώνη της αντιτρομοκρατικής επιχείρησης (ΑΤΕ) από 6:00 ώρα στις 24 Μαΐου είναι τεταμένη. Χθες το βράδυ, 23 Μαΐου, τρομοκράτες πυροβόλησαν 47 φορές προς θέσεις των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας κατά μήκος της γραμμής σύγκρουσης. Ήταν η πιο ενεργή πράξη κατά τη διάρκεια της νύχτας.

Όπως αναφέρει το κέντρο Τύπου της ATΕ, το βράδυ ο εχθρός πυροβολούσε πιο εντατικά ουκρανικές θέσεις στην περιοχή της Mariinka. Χρησιμοποιούσε πυροβόλα όπλα, όλμους διαφόρων συστημάτων, οβίδες 82 χιλιοστών. Αρκετές φορές πυροβολούσε και εχθρικός ελεύθερος σκοπευτής. Στην ίδια περιοχή τρομοκράτες, πυροβολούσαν με οβίδες 82mm και 120 mm προς τους υπερασπιστές στη Krasnogorivka.

Δεν ήταν ήσυχα και κοντά στην Avdeevka , το Zaitseve και το Luhansk. Εκεί τρομοκράτες συνεχίζουν το βομβαρδισμό θέσεων του ουκρανικού στρατού με οβίδες και όλμους.

Στην κατεύθυνση της Μαριούπολης, οι παράνομες ένοπλες ομάδες άνοιξαν πυρ προς θέσεις των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας κοντά στο Shyrokyno, το Berezove και το Hnutove με βαριά πολυβόλα, όλμους, μερικές φορές από αντιαεροπορικές εγκαταστάσεις. Και αργά το βράδυ τρομοκράτες χτύπησαν το Lebedinske με όλμους 120 χιλιοστών.

Στην περιοχή του Luhansk, ρωσόφιλοι μαχητές βομβάρδισαν Ουκρανούς στρατιώτες με όλμους, στις παρυφές του χωριού Stanitsa Luhansk και Novozvanivka.

Ο εχθρός δεν αφήνει τις προσπάθειες να διεξάγει αναγνώριση στρατιωτικής τοποθεσίας των ουκρανικών δυνάμεων, χρησιμοποιώντας μη επανδρωμένα αεροσκάφη. Την τελευταία ημέρα κατέγραψαν 9 κατασκόπους του εχθρού στον αέρα.



Μετάφραση: Άννα Μανιάτη
Πηγή: NV