| sadowod.com | vivaspb.com |

Διεθνές συνέδριο με θέμα "Η κληρονομιά του Άθω και οι παραδόσεις του Ησυχασμού στην ιστορία και στον πολιτισμό της Ουκρανίας" θα πραγματοποιηθεί στην Οδησσό

Γράφτηκε από τον/την Admin2 . ΘΡΗΣΚΕΙΑ

«Η κληρονομιά του Άθω και οι παραδόσεις του Ησυχασμού στην ιστορία και τον πολιτισμό της Ουκρανίας» θα είναι το θέμα διεθνούς διάσκεψης που θα διεξαχθεί στην Οδησσό (Ουκρανία), στις 20 Ιουλίου 2019.

Το συνέδριο είναι αφιερωμένο στην 170η επέτειο από τη γέννηση και την 25η επέτειο της δοξασίας του ιερέα Γαβριήλ Άθως, θαυματουργού της Οδησσού. Θα πραγματοποιηθεί στο έδαφος της πρώην μονής του Άθω, στο μοναστήρι Svyato-Ilyinsky (τώρα μοναστήρι της Οδησσού Svyato-Ilyinsky), που χτίστηκε από τον μοναχό Γαβριήλ και όπου φυλάσσονται τα λείψανά του.

Οργανωτές συνεδρίου είναι η Εθνική Ακαδημία Πολιτισμού και Τεχνών, το Διεθνές Ινστιτούτο Κληρονομιάς του Άθω, η Μονή Svyato-Ilyinsky της Οδησσού και το Μουσείο «Χριστιανική Οδησσός».

Το φόρουμ έχει σχεδιαστεί για να προάγει την ανταλλαγή εμπειριών, τη συστηματική και ευέλικτη συζήτηση, τη μελέτη και διαφήμιση της κληρονομιάς του Άθω και των παραδόσεων του Ησυχασμού, το ρόλο και τη σημασία τους στην ιστορία και τον πολιτισμό της Ουκρανίας, τους λαούς της Κεντρικής και Ανατολικής Ευρώπης και τη χριστιανική Ανατολή. Στο φόρουμ θα παρευρεθούν θεολόγοι και επιστήμονες από όλο τον κόσμο.

Στο πλαίσιο της διάσκεψης θα πραγματοποιηθεί η έναρξη της έκθεσης «Οδησσός και Άθως: πνευματικές συνδέσεις».

Στις 21-22 Ιουλίου, με αφορμή την Ημέρα Μνήμης του Αγίου Γαβριήλ του Άθω και θαυματουργού της Οδησσού, με την ευκαιρία του εορτασμού θα πραγματοποιηθεί επίσημη θεία υπηρεσία στο μοναστήρι ανδρών του Svyato-Ilyinsky, όπου φυλάσσονται τα λείψανα του Αγίου Γαβριήλ.

Μετάφραση: Ιωάννα Τελιανίδη

Πηγή: afon.org.ua