| sadowod.com | vivaspb.com |

Η Ουκρανία «τράκαρε» στον Νόιερ και στον διαιτητή

Γράφτηκε από τον/την Admin2 . ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Γράφει ο Βαγγέλης Αρναούτογλου

Ήταν θέμα τερματοφύλακα και αποφάσεων του άρχοντα της συνάντησης τελικά… Η εθνική ομάδα της Ουκρανίας αγωνίστηκε αξιοπρεπώς απέναντι στην παγκόσμια πρωταθλήτρια Γερμανία, δημιούργησε και έχασε σπουδαίες ευκαιρίες και στάθηκε άτυχη αλλά μαζί και αδικημένη (ήττα 0-2)!

Ο γερμανός γκολκίπερ Εμάνουελ Νόιερ ήταν εντυπωσιακός και σε τέσσερις περιπτώσεις ενήργησε καθοριστικά αποτρέποντας τους Ουκρανούς από το να σκοράρουν. Ωστόσο ο ρέφερι της συνάντησης, Άγγλος Μάρτιν Άτκινσον έκανε δύο σημαντικά λάθη εις βάρος της Ουκρανίας:

Αρχικά έδωσε την ευκαιρία στη Γερμανία να προηγηθεί με κεφαλιά του Μουστάφι μετά από εκτέλεση φάουλ το οποίο δεν έγινε ποτέ καθώς ο Ρατσίσκι είχε κόψει καθαρά τη μπάλα. Στις καθυστερήσεις του αγώνα, ο διαιτητής αρνήθηκε πέναλτι στην Ουκρανία όταν ο Νόιερ έφραξε το δρόμο στον Σελεζνιόβ και τον πέταξε στο έδαφος με αντικανονικό τρόπο. Το 2-0 έγραψε στο τελευταίο λεπτό του έξτρα χρόνου ο Σβάινσταϊγκερ.

Η εμφάνιση της ομάδας μας ήταν πάντως άκρως ενθαρρυντική ενόψει της συνέχειας στη διοργάνωση. Το σπουδαίο ματς απέναντι στην ισχυρή Πολωνία θα κρίνει σε μεγάλο βαθμό την πρόκριση στην επόμενη φάση, ενώ εξυπακούεται ότι θα πρέπει να νικήσουμε και τη Βόρεια Ιρλανδία απέναντι στην οποία οι Πολωνοί επικράτησαν με 1-0.