| sadowod.com | vivaspb.com |

Να απαγορευτεί η ταινία και να φυλακιστεί ο σκηνοθέτης: η Ρωσία επιτέθηκε στη τηλεοπτική σειρά «Τσερνόμπιλ»

Γράφτηκε από τον/την Admin2 . ΡΩΣΙΑ

Η σειρά «Τσερνόμπιλ», στη Ρωσική Ομοσπονδία χαρακτηρίστηκε ως «ιδεολογική χειραγώγηση».

Η Ρωσική Ομοσπονδία απαίτησε να απαγορευτεί η προβολή της. Η αντίστοιχη έκκληση προς την Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Εποπτείας στον Τομέα των Επικοινωνιών, της Πληροφορικής και των Μαζικών Επικοινωνιών (Roskomnadzor), έγινε από την πολιτική δύναμη «Κομμουνιστές της Ρωσίας».

Οι κομμουνιστές υποστήριξαν ότι οι δημιουργοί του «Τσερνόμπιλ» χρησιμοποίησαν τη σειρά για «ιδεολογική χειραγώγηση». Το κόμμα ονόμασε την εντυπωσιακή δημιουργία πέντε επεισοδίων από το HBO ως «βρώμικη», καθώς και «αμαύρωσε και δαιμονοποίησε την εικόνα της σοβιετικής κυβέρνησης και του σοβιετικού ανθρώπου».

«Η Roskomnadzor θα πρέπει να εμποδίσει την πρόσβαση στην βρώμικη σειρά σε όλα τα trackers, σε όλους τους πόρους», δήλωσε ο αρχηγός του Κομμουνιστικού Κόμματος, Σεργκέι Μαλινκόβιτς.

Επίσης, στο κόμμα ζητούν να ασκήσουν ποινική δίωξη κατά του σκηνοθέτη και σεναριογράφου του «Τσερνόμπιλ», σύμφωνα με το άρθρο. 129 του Ποινικού Κώδικα της Ρωσικής Ομοσπονδίας (συκοφαντία, δηλαδή διάδοση συνειδητά εσφαλμένων πληροφοριών, δυσφήμιση της τιμής και της αξιοπρέπειας ενός άλλου προσώπου ή υπονόμευση της φήμης του).

Μετάφραση: Ιωάννα Τελιανίδη

Πηγή: rbc.ua