| sadowod.com | vivaspb.com |

Δυστύχημα MH17: Συγγενείς 291 θυμάτων εντάχθηκαν στην ομαδική αγωγή εναντίον του Πούτιν

Γράφτηκε από τον/την Admin2 . ΡΩΣΙΑ

Ο αριθμός εκείνων που εντάχθηκαν στην αγωγή εναντίον της Ρωσικής Ομοσπονδίας και του Πούτιν, λόγω της συντριβή της πτήσης MN17, αυξήθηκε σε 291.

Οι συγγενείς των θυμάτων της Μαλαισιανής πτήσης Boeing, η οποία καταρρίφθηκε πάνω από το Ντονμπάς, κατέθεσαν αγωγή στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων κατά της Ρωσίας και του Προέδρου Βλαντιμίρ Πούτιν. Σύμφωνα με τον δικηγόρο Jerry Skinner, ο αριθμός των ενάγοντων έχει ήδη αυξηθεί σε 291.

«Ξεκινήσαμε να δουλεύουμε με έναν μικρό αριθμό πολιτών της Μαλαισίας και της Αυστραλίας, με τους οποίους εγκατέστησα την επαφή από την αρχή. Σήμερα, ένας μεγάλος αριθμός συγγενών των νεκρών, έχουν προστεθεί και η λίστα μας έχει γίνει πιο μεγάλη. Μαζί με τους συγγενείς, στη δίκη μας έχουμε τώρα 291 άτομα», είπε.

Σημειώνεται ότι ο Skinner υπέβαλε αγωγή στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων εναντίον της Ρωσικής Ομοσπονδίας και του Πούτιν προσωπικά, αξιώνοντας 330 εκατομμύρια δολάρια για λογαριασμό των συγγενών αυτών που σκοτώθηκαν κατά τη συντριβή.

Το αεροπλάνο της Malaysia Airlines, το οποίο εκτελούσε την πτήση MH17 από το Άμστερνταμ στην Κουάλα Λουμπούρ, καταρρίφθηκε στις 17 Ιουλίου 2014 πάνω από το έδαφος που καταλαμβάνουν οι μαχητές της περιοχής του Ντονέτσκ. Όλα τα 298 άτομα που ήταν στο αεροπλάνο σκοτώθηκαν.

Οι περισσότεροι από τους νεκρούς (196 άτομα) ήταν πολίτες των Κάτω Χωρών. Στις 24 Μαΐου 2018, η Κοινή Ομάδα Ερευνών, η οποία περιλαμβάνει εκπροσώπους από την Αυστραλία, το Βέλγιο, τη Μαλαισία, τις Κάτω Χώρες και την Ουκρανία, παρείχε πρόσθετες αποδείξεις για τον βασικό ρόλο της Ρωσίας στην τραγική πτώση της πτήσης MH17. Η ομάδα κατέληξε στο συμπέρασμα ότι το αντιαεροπορικό σύστημα πυραύλων Buk, από το οποίο καταρρίφθηκε το αεροπλάνο, ανήκε στην 53η αντιαεροπορική πυραυλική ταξιαρχία των ρωσικών ενόπλων δυνάμεων που σταθμεύει στο Kursk.

Μετάφραση: Ιωάννα Τελιανίδη

Πηγή: unian.ua