| sadowod.com | vivaspb.com |

Οι πύραυλοι που κατέστρεψαν το MH17 ανήκαν σε Ρωσική ταξιαρχία

Γράφτηκε από τον/την Admin1 . ΡΩΣΙΑ

MH17 news0

Το συγκρότημα αντιαεροπορικών πυραύλων «Buk», με το οποίο καταρρίφτηκε η πτήση MH17, ανήκε στη 53η ταξιαρχία αεράμυνας της Ρωσίας, που εδρεύει στο Κουρσκ, είπε ο Fred Westerbeke, επικεφαλής της διεθνούς κοινής ομάδας έρευνας (JIT), η οποία ερευνά την καταστροφή του αεροσκάφους MH17 στον ουρανό πάνω από το Donbass το καλοκαίρι του 2014.

«Την εποχή εκείνη, αυτό το συγκρότημα ήταν υπό τον έλεγχο των φιλορώσων αυτονομιστών», δήλωσε ο Fred Westerbeke. Το «Buk» της σειράς 9Μ38 «μεταφέρθηκε από την επικράτεια της Ρωσικής Ομοσπονδίας και στη συνέχεια επέστρεψε στην περιοχή της Ρωσικής Ομοσπονδίας», πρόσθεσε .

«Πριν από λίγες εβδομάδες, ζητήσαμε από τη Ρωσία την παροχή πληροφοριών σχετικά με την 53η ταξιαρχία και έπραξε κατά την έναρξη της έρευνας. Ζητήσαμε να παράσχουν όλες τις σχετικές πληροφορίες που έχουν, αλλά δεν το έκαναν. Το γεγονός ότι τώρα ζητάμε τα στοιχεία δείχνουν ότι μπαίνουμε σε μια νέα φάση της έρευνας» - είπε ο Westerbeke.

Σύμφωνα με τον ίδιο, αυτή η φάση οδηγεί στους ανθρώπους που είναι υπεύθυνοι για την επίθεση στο αεροπλάνο. «Προσπαθούμε να εντοπίσουμε τους εγκληματίες. Μπορείτε να το θεωρείτε ως έκκληση για το επόμενο στάδιο», είπε.
Χρησιμοποιώντας την ευκαιρία, τα μέλη της JIT απευθύνθηκαν στον Τύπο και στο κοινό για να παράσχουν κάθε πληροφορία που θα μπορούσε να βοηθήσει στον εντοπισμό των δραστών του εγκλήματος.

MH17 news1

Συνολικά 298 άτομα από 17 χώρες έχασαν τη ζωή τους όταν η πτήση από το Άμστερνταμ στην Κουάλα Λουμπούρ της Μαλαισίας κατελήφθη στην ανατολική Ουκρανία τον Ιούλιο του 2014.


Άννα Μανιάτη