| sadowod.com | vivaspb.com |

Συγγενείς των θυμάτων της MH17 κέρδισαν το αμερικανικό δικαστήριο κατά του Γκίρκιν

Γράφτηκε από τον/την Admin1 . ΡΩΣΙΑ

Girkin

Μια ομάδα συγγενών των θυμάτων της καταρριφθείσας πτήσης MH17 κέρδισαν την υπόθεση σε αμερικανικό δικαστήριο, γεγονός που τους δίνει το δικαίωμα αποζημίωσης σε εκατοντάδες εκατομμύρια δολάρια ΗΠΑ.

Τα σχετικά έγγραφα του δικαστηρίου παρουσίασε το ολλανδικό τηλεοπτικό πρόγραμμα ZEMBLA.

Η μήνυση υποβλήθηκε από μέλη των οικογενειών 25 θυμάτων της καταστροφής MH17, εκ των οποίων 10 είναι πολίτες των Κάτω Χωρών. Η υπόθεση τέθηκε εναντίον του ηγέτη των φιλορώσων αυτονομιστών, Ιγκόρ Γκίρκιν.

Ο Αμερικανός δικαστής εξέδωσε ετυμηγορία στις 20 Δεκεμβρίου. Το δικαστήριο αποφάσισε ότι η συνολική αποζημίωση σε συγγενείς των θυμάτων της τραγωδίας πρέπει να είναι 400 εκατομμύρια - 20 εκατομμύρια δολάρια στον καθένα.

Επιπλέον, το μήνυμα λέει ότι η πιθανότητα να λάβετε πραγματικά αποζημίωση "είναι μηδέν", επειδή ο Γκίρκιν δεν εμφανίστηκε στο δικαστήριο και δεν βρέθηκε στη διεύθυνση του σπιτιού του στη Μόσχα.

Δικηγόροι των συγγενών των θυμάτων υοθ αεροπλάνου σκοπεύουν να κατασχέσουν την περιουσία του Γκίρκιν. Ωστόσο, μπορεί να μην είναι αρκετό για να πληρωθούν τα εκατοντάδες εκατομμύρια δολάρια.

«Το θέμα δεν είναι για τα χρήματα, αλλά για δικαιοσύνη για τις οικογένειες, θέλουμε την προσοχή για την υπόθεση στην παγκόσμια σκηνή, όσο και για τους υπεύθυνους για αυτή την φοβερή τραγωδία», δήλωσε ο δικηγόρος των συγγενών, Floyd Vinser.

Υπενθυμίζουμε, στις 17 Ιουλίου του 2014, ένα «Boeing 777» αεροπορικής εταιρείας Malaysia Airlines, πτήση MH-17 Άμστερνταμ - Κουάλα Λουμπούρ έπεσε στην κατεχόμενη περιοχή του Ντονέτσκ και οι 298 επιβαίνοντες έχασαν τη ζωή τους.
Οι ειδικοί διαπίστωσαν ότι το επιβατικό αεροσκάφος καταρρίφθηκε από εγκατάσταση "Buk", που έφεραν μαχητές από τη Ρωσία. Η Ρωσική Ομοσπονδία αρνείται τη συμμετοχή της.


Μετάφραση: Άννα Μανιάτη

Πηγή: 1